Eesti Ekspress: sõbrad korraldasid joomingu surmakutsari toetuseks (1)

Saarte Hääl
Copy
11. jaanuaril toimunud  traagiline liiklusõnnetus Kaali ristis.
11. jaanuaril toimunud traagiline liiklusõnnetus Kaali ristis. Foto: Erakogu

Eesti Ekspressi uurimusloos ütlevad "Saaremaa surmakutsari" Andres Reinarti sõbrad, et Tornimäel lõpevad peod tihti joobes sõitmisega. 

"Õnnetuse õhtul korraldas osa Reinarti Tornimäe sõpru koosviibimise koos alkoholiga. Hukkunute lähedastest on neil kahju, aga nad tunnevad, et ka kamraadi tuleb, maksku mis maksab, toetada," teatab Ekspress. 

Ajakirjanik kohtus kaheksa inimesega Andres Reinarti (34) lähikonnast ning vestles mitme allikaga väljaspool tema sõpruskonda, et saada aru, mis viis traagilise õnnetuseni.

Ekspress kirjutab, et Reinart hakkas oma Tornimäe korteris jooma ühe kaaslase seltsis reedel, 10. jaanuaril. Mingil põhjusel sõitis Reinart öösel Kuressaarde. Sõbrad pakuvad, et tuttava naise juurde. Järgmisel päeval veidi pärast 14.30 hakkas Reinart Audiga Tornimäele tagasi sõitma. 

Pärast Kaali ristmikul juhtunud kolme hukkunuga õnnetust juhtus Kuressaare haiglas midagi eriskummalist, kirjutab Ekspress: tund pärast õnnetust võeti Reinartilt küll meditsiiniline vereproov, mis näitas 3,6-promillist joovet, ent politsei küsitud tõenduslik verenäidis jäeti võtmata. 

Seda tehti alles neli tundi pärast õnnetust ja analüüs näitas tunduvalt väiksemat, 1,8-promillist joovet. Näit oli lahjenenud doonorvere lisamise ja ravimeetmete tõttu.

Sõpradele on Reinart Ekspressi andmetel öelnud, et võtab vastu kogu karistuse, mis talle teo eest määratakse.

Loe täispikka lugu Eesti Ekspressis SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles