Saaremaa riigigümnaasiumi juurde õpilaskodu ei tule

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tulevane Saaremaa riigigümnaasium.
Tulevane Saaremaa riigigümnaasium. Foto: Karisma Arhitektid

Saaremaa Gümnaasiumi juurde õpilaskodu ei rajata  ning mujalt pärit õpilastele hakatakse majutusega seotud kulusid arvatavasti kompenseerima. Leisi osavallakogu viimasel koosolekul väljendati arvamust, et maalt linna gümnaasiumisse tulijate jaoks kujuneb majutus põletavaimaks probleemiks.

Saaremaa valla haridusnõuniku Õilme Salumäe sõnul on majutusküsimusega tegelemine kooli pädevus. Üldjuhul riigigümnaasiumidel oma õpilaskodu ei ole ning õpilase perele hüvitatakse tehtud kulud majutusele ja majutusega seotud kõrvalkuludele kooli eelarvest õppeperioodil piirmääras kuni 50 eurot kuus. Kindlasti laieneb sama süsteem ka Saaremaa riigigümnaasiumile. Leisi volinike mure oli ka, et kulusid ei hüvitata siis, kui õpilane elab pinnal, kus üüriarveid ei väljastata. Õilme Salumäe nõustus, et hüvitamise eelduseks on siiski kuludokumentide olemasolu ja nende esitamine.

Väide, et Kuressaare ametikool ei soovi majutada võõraid õpilasi, ei vasta Salumäe sõnul tõele. Käesoleval aastal on ametikool tema sõnul oma majutusvõimalusi pidevalt pakkunud ning praegu elab ametikooli õpilaskodus viis Kuressaare gümnaasiumi ja Saaremaa ühisgümnaasiumi õppurit.

Salumäe sõnul räägib vallavalitsus kooliga ka läbi, kuidas majutuse pakkumist korraldada. Üldiselt ei muutu sellest tema kinnitusel suurt midagi, kas gümnaasiumiharidust pakutakse munitsipaal- või riigikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles