Tasulist parkimist linnas ilmselt ikkagi ei tule, hoiatustrahvid küll

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
TASULINE PARKIMINE on Kuressaares praegu Saaremaa kaubamaja taga asuvas parklas.
TASULINE PARKIMINE on Kuressaares praegu Saaremaa kaubamaja taga asuvas parklas. Foto: Saarte Hääl

Kui mõni nädal tagasi kaalus Saaremaa vallavalitsus võimalust laiendada Kuressaares ala, kus kehtib parkimise ajapiirang, ja hakata neilt, kes soovivad kauem parkida, tasu võtma või parkimiskorra eirajaid trahvima, siis nüüd plaanitakse jätkata neist viimase variandiga.

“Praegu kaldume pigem sinnapoole, et tuleb ajaline parkimine valitud kohtades kaheks tunniks ja selle aja ületamisel tuleb hoiatustrahv,” ütles Saaremaa vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk.

Hoiatustrahvi piirid on seadusega paika pandud ja see jääb vahemikku 20–40 eurot. “Meie rakendame miinimummäära ehk 20 eurot,” sõnas Tuisk.

Lõplikud kohad, kus trahvimist rakendada, on vallavalitsuses veel kinnitamata, kuid Mikk Tuisu sõnul on neil mõttes linnaruumis juba olemasolevad parkimiskohad ja lisaks lõigud Lossi, Lasteaia, Kauba, Kohtu ja Tallinna tänaval ning Pihtla teel. Lisaks Transvaali tänava ja Pihtla tee ristis olev parkla.

“Ja mõned kohad ka Swedbanki kõrval,” märkis Tuisk. Samas rõhutas ta, et viimane otsus on siiski valitsuse teha ja need on vaid esialgselt väljapakutud kohad. “Täpsed kohad lähevad lähiajal valitsusse otsustamiseks koos edaspidise tegevusega,” ütles majandus- ja haldusosakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles