MUHU UUDISSED Sodi-mädi okurooti!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit.

Kui ilmas-moas möllab üks uus ja tundmata kole tõbi, mis iseäranis vanamaid inimesi mõndas kohtas kohe masu vikatiga niidab, siis oo muhulastel vähemasti üks irmus kena uudis sõuksel ullul aal. Meite apteek jäeb Muhuse alles! Ja oogid nõnna! Põle mitte abrilli nali. Suab esimesel abrillil kua ikka sedasammati uksest sisse astu ja Maie või Leena kääst abi küsida kut paergustkid.

Neh, lisema aa uudissime kua niipalju, et tuleva nädali laupa, siis kahekümne esimese märtsi õhta, oo Koostas jälle mälumäng. Nende kord oo ikka nõuke kut varamalt. Et kellu seitsmest akatse pihta ja neh, kis oo köin, nie tiadvad easte, mesmuodi sie asi sial oo.

Aga nüid üks pitkem jutt, ühest tähtsast asjast. Neh, koloosiaegas ja enne seda kua mudud, olli elu niipalju vaesem, et inimene es täi ete mitte midagid kottu ää vissata. Ikka panti täose, et äkist lähäb taris. Ja kui nõukste aside unnikas juba ännatumalt suureks läks ja ise änam es mahu kojo ää mitte, siis kupatati sõuke pasaladu Igakülase või, neh, mõni ikka laotas metsa alla kua laiali. Mudud vorstijupid kierti siis puodis tükkis papri sisse ja sest sai pärast isegid tuleakatist. Ja luaespurkidest olli kodu kõikidel ikka änamasti puudus käe. Kõiki asju olli ju taris talveks sisse tiha. Nüidsel aal oo iga pissike asi puodis nii kõva pakendi sihes, et teesekorra oo tüikk tegu, et selle sialt üldse kätte suab. Ja masu igas peres oo nüid asjad ennemini sedapidi, et kuuri või kalidori nurkas oo luasipurkide uputus. Ja paberipahna, ehkkid seda oo viimsel aal inimestel tüki vähäm kut ennemalt, ep aeta änam piidi alla ja neh asjal köimise jäuks kasutatse kua vähä pehmemad värki.

Igatsugu pakendime ja papreid suab ju tuimuidu ää viia. Paljast otsi mõni tühi konteiner. Ehkkid sui kippuvad nie ühtejuoni üle 

jaare aama. Aga vuata, sant lugu oo sie, et mõni ep sua pooleskid aru, et vanad suapad ja tite pampersid põle pooleskid pakendid mitte. Nie tuleks ikka kojo oma kasti panna. Ega sie pasa ää vädamine nüid nii ännatumalt kallis lõbu kua põle mitte.

Et inimestele kenaste selgeks suaks, mõuke pask kuskile kohta köib, siis 24. märtsi keskomingu, kellu ühestteistmest siis neh, oo Hellamoa külakeskuses jäätme-

kuol. Kohe keskkonnaministeeriumi asekantsler tuleb ja riagib, et mis kuskile köib. Nõnna et kulla munuksed, kis tundvad, et naad tahtvad selle kohja pialt arimist, siis aage ennassid selle pääva sõnna kenaste kokku. Ehk äkist suab nõuksest tohmimisest lahti, et Langu Piret piab vallamaja takka pakendikonteineri sihest terve inimesetääve riidid välja rookima. Asjad piavad ikka okurootis olema!

Olge terved ja munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles