Saaremaa tööstustes on rahulik eriolukorra režiim

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
TÖÖ KÄIB: Tootmine jätkub Saaremaa Lihatööstuses samasuguse hooga ja olukord tööstuses on rahulik.
TÖÖ KÄIB: Tootmine jätkub Saaremaa Lihatööstuses samasuguse hooga ja olukord tööstuses on rahulik. Foto: Erakogu

Saaremaal tegutsevad tööstused-tehased on võtnud kasutusele eriolukorrale kohased meetmed – asja võetakse rahulikult ja tootmine jätkub, ent rõhku pannakse eriti teravalt tööruumide ja käte desinfitseerimisele.

Saaremaa Lihatööstus (SLT) on seoses koroonaviiruse kiire levikuga Saaremaal karmistanud veelgi oma hügieeninõudeid tööstushoones.

SLT juhatuse liige Kaie Rõõm-Laanet kinnitas, et toidutööstusele kohaselt on neil niigi karmid reeglid, kuid vaatamata sellele on majja toodud ka lisadesinfitseerimisvahendeid. Tootmine aga jätkub samasuguse hooga ja olukord tööstuses on rahulik.

Ouman Estonia elektroonikatööstus on tühistanud kõik tehasekülastused esialgu kuni 31. märtsini. "See puudutab meie kliente, tarnijaid ja ka teisi koostööpartnereid," ütles tehase juht Erik Keerberg.

Samaks perioodiks on tühistatud ka kõik planeeritud koolitused ja komandeeringud. Tühistatud on ka töötajate motivatsioonipaketis olevad ühistreeningud (vesivõimlemine, ujumine, korvpall, tennis). Tehaseruumidesse pääsevad seejuures rangelt ainult Ouman Estonia töötajad.

"Laiendame puhastusteenuse tegutsemisala ja desinfitseerime kolm korda päevas kohti, mida töötajad enim puudutavad, nagu ukselingid, lülitid, lauapinnad jmt," tõdes Keerberg.

Kodukontorisse on suunatud need töötajad, kelle tööiseloom seda võimaldab. "Neid on meie puhul umbes 20 inimest," kinnitas Keerberg.

Lisaks sellele on antud töötajatele tehases rida käitumissoovitusi, mis aitaksid vältida nakkuse potentsiaalset edasikandumist. "Meetmed on tavatud, aga praeguses olukorras proportsionaalsed meetmetega laiemas pildis," nentis Keerberg.

Kuressaares tegutsev elektroonikatööstus Tepcomp lubab praeguse seisuga töötada osal oma kontoritöötajatest kodus. "Väldime külastusi väljastpoolt ettevõtet ja hoiame ennast igapäevaselt jooksvalt olukorraga kursis," ütles tööstuse juht Hendrik Reek Saarte Häälele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles