Ott Tänak pooleli jäänud Mehhiko rallil teine

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Ott Tänak tänavusel Mehhiko ralli poodiumil. Pilt on illustratiivne.
Ott Tänak tänavusel Mehhiko ralli poodiumil. Pilt on illustratiivne. Foto: Timo Anis

Autoralli Mehhiko MM-ralli lõppes laupäevaste katsetega, sest WRC meeskonnad ja FIA otsustasid ühehäälselt pühapäevase võistluspäeva ära jätta, et seoses koroonaviiruse levikuga saaksid kõik tagasi Euroopasse. Nii sai Sebastien Ogierile 27,8 sekundit kaotanud Ott Tänak teise koha.

"Meil oli võimalus võita," kommenteeris Ott Tänak pärast viimaseks jäänud 21. kiiruskatset. "Minu viga, võtan kogu süü enda peale. Aga pärast seda reedel tehtud viga oleme tasapisi tagasi tulnud. Väga nõudlik nädalavahetus. Palju on juhtunud, vaimselt väga keeruline nädal, aga nüüd on aeg perega olla."

Ott Tänaku sõnul on tal hea meel, et Mehhiko ralli lõpetati teisel positsioonil ja saadi väärtuslikke punkte nii sõitjate, kui ka tiimide arvestuses.

"Tunnen, et pingutasime kogu nädalavahetuse nii kõvasti kui võimalik. See oli meie esimeseks WRC kruusaralliks uues tiimis ja uues autos, seega võib tulemusega rahul olla," märkis ta.

"Reedehommikune intsident oli puhtalt minu enda sõiduviga ja võtan vastutuse endale. Peale seda ajakaotust tuli hakata sammhaaval aega tagasi võtma, mis lõppkokkuvõttes ka õnnestus."

Rallipiloot lisas, et Mehhiko ralli oli nõudlik igas mõttes ja seda eriti mentaalselt. "Saime siit palju kasulikku infot edaspidiseks ja jätkame tööd selle nimel, et areng oleks järjepidev," võttis ta teema kokku.

Maailmameistrivõistluste kokkuvõttes tõusis Ott Tänak 38 punktiga viiendaks. Juhib Sebastien Ogier 62 punktiga, kellele järgnevad Elfyn Evans 54, Thierry Neuville 42 ja Kalle Rovanperä 40 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles