OÜ Prügimees juht Kuidas eriolukorra ajal jäätmeid käidelda?

, OÜ Prügimees juht
Copy
Prügikonteiner.
Prügikonteiner. Foto: Margus Ansu / Postimees

"Era- ja äriklientide jäätmete vedu ja käitlemine jätkub tavapäraselt, ent palume klientidelt kontaktivaba suhtlust nii asjaajamisel kui ka jäätmete üleandmisel," kirjutab OÜ Prügimees juht Riivo Asuja.

Jäätmete kogutakse ja käideldakse nagu seni. Oluline on, et meie töötajad oleksid eriolukorras. 

Klienditeeninduspunktid on suletud, aga suhelda ja asjaajamist korraldada saab internetis või või telefoni teel. Prügimehe kontaktid: telefon 4531603, e-mail saaremaa@keskkonnateenused.ee.

Kudjape jäätmejaam on töötajate kaitsmiseks alates 17. märtsist ajutiselt katkestanud jäätmete vastuvõtu eraisikutelt. Maasi jäätmejaamas jätkub töö tavapäraselt, kuid  palume praegu kõigil jaama külastada nii harva kui võimalik.

Sedavõrd,  kui see meist oleneb, jätkub era- ja äriklientide jäätmevedu, nagu graafikutes kokku lepitud. Võimalikud muudatused lepitakse kliendiga eraldi kokku. 

Peamised muudatused puudutavad suhtlemist: kontor ja klienditeeninduspunkt on suletud ning kliente me kohapeal vastu ei võta. Kogu suhtlus käib kas iseteeninduskeskkonnas, meilitsi või telefoni teel. 

Kui olete nakatunud Covid-19 viirusega,  siis ärge haiguse ajal jäätmeid liigiti koguge: selliste jäätmete järelsortimine käib käsitsi ja me tahame, et sortijad ei nakatuks. Kõik lepingute ja arvetega seotud toimingud palume lahendada virtuaalselt või telefoni teel.

“Kui olete nakatunud Covid-19 viirusega, ärge haiguse perioodil enam prügi sorteerige.”

Äriklientidel palume tagada objektidele ligipääs, et meie töötaja saaks ise konteineri tühjendada. Kui vähegi võimalik, tooge konteiner aia taha, et meie töötajad pääseksid sellele ligi ilma väravaid avamata ja inimestega suhtlemata. Nõnda vähendame töötajate töökoormust ja mittevajalikke kontakte. Eriolukorraga seoses palume jäätmeveoki operaatoreid mitte kõnetada ega läheneda neile rohkem kui 2 meetrit. Tarvitatud pabertaskurätid visake segaolmejäätmete hulka: vanapaberi ja papi konteinerisse ei tohi neid visata tavaolukorraski, saati siis nakkusohu korral!

Pakendikonteinereid tühjendatakse sama sageli kui seni. Haigestunud või haigustunnustega inimestel palume oma pakendeid avalikesse pakendikonteineritesse mitte viia, vaid panna need segaolmejäätmete konteinerisse. Nõnda saame kaitsta sortimisjaamade töötajaid võimaliku nakatumise eest. Kõik jäätmed tuleb panna kilekotti ja võimalikult korralikult sulgeda. Kindlasti palume selliseid jäätmeid mitte jätta konteineri kõrvale või selle kaanele.

Lisainfot saab keskkonnaministeeriumi kodulehelt ("Korduma kippuvad küsimused").

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles