Teater astub koroona vastu lavalaudadel

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
"Rääkivad riided".
"Rääkivad riided". Foto: Kuressaare teater

Reedel, rahvusvahelisel teatripäeval, jõuab kolmes eri veebikanalis teatrisõpradeni Kuressaare teatri etendus "Rääkivad riided", mille vaatajatel on võimalik teha annetus Kuressaare haigla töötajatele.

Novembris 2015 esietendunud näitemängu saab vaadata reedel algusega kell 19 Kuressaare haigla ja Saarte Hääle veebilehel ning keskkonnas benedict.television.ee. Kõigil vaatajatel on võimalus Kuressaare haigla ja haigla töötajate heaks osta nö pilet, mis pole kohustus, aga kes soovib, saab teha videoülekande ajal märgitud annetuskontole ülekande.

Kuressaare teatri loomejuht Aarne Mägi selgitas, et ka keerulisel ajal ootavad inimesed midagi. Aga mida, see kipub meelest minema. "Eriti veel siis, kui sa teatriga nii kokku oled elama hakanud, et eladki seal. Seda muidugi kindlatel põhjustel. Etteruttavalt - senini haigussümptomid minul veel puuduvad, loodan, et ka teatril endal, sest teatrivaimu mängides hõljun ma majas ringi piltlikult öeldes ka öösel ja maja tervis, peale selle, et küte on miinimumini viidud, tundub korras olevat. Hoone on hoitud, loodan, et ka kõik inimesed," rääkis Mägi.

Kui rahvas teatrisse tulla ei saa, siis hakkab teater ise oma arhiivis olevaid lavastusi võimaluste piires interneti vahendusel näitama. "See on kummardus publikule, tänu kõigile, kes ise ja otse koroonarindel võitlust peavad," märkis Mägi ja lisas, et veebis edastatava etendusega tähistatakse ühtlasi ka rahvusvahelist teatripäeva.

Rääkivad riided

"Rääkivad riided" on lugu riiust ja leppimisest. Kui ei suudeta leppida sõbraga, kellega on mingil põhjusel riidu mindud, kui ei suudeta leppida sellega, et enam ei ole nii, nagu harjutud, kui ei suudeta leppida võõraga, kes on teistmoodi. 

Autor ja lavastaja Aarne Mägi, kunstnik Annika Aedma, muusikaline kujundus Laine Lehto ja Toomas Lunge. 

Mängivad: Merilin Kirbits, Rauno Kaibiainen ja Taavi Lepik. Etenduse pikkus 45 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles