Karantiin pole saarlasi rohkem peksma ajanud

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Vägivald. Foto on illustratiivne.
Vägivald. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Teiste riikide kogemus on näidanud, et karantiinis olles võivad sageneda lähisuhtevägivalla juhtumid. Saaremaal õnneks hetkel sellist probleemi pole. 

Politsei- ja piirivalveameti ennetuse ja süüteomenetluse juhtivkorrakaitseametnik Kati Arumäe ütles, et välisriikides on märgatav trend, kus isolatsioonis viibides sagenevad lähedaste vahel vägivallajuhtumid. Eestis ei ole viimastel nädalatel politsei tavapärasest rohkem lähisuhtevägivalla väljakutseid saanud. "Kriisi ajal on veelgi olulisem üksteise hoidmine, hoolimine ja märkamine, seda seetõttu, et stressiolukorras võib inimese käitumine muutuda. Kui saate teada või näete pealt vägivalda, andke sellest viivitamatult hädaabinumbrile teada," sõnas Arumäe. 

Kuressaare politseijaoskonna patrullijuht Matis Sikk ütles, et politsei ei ole Saaremaal eriolukorra ajal tavapärasest rohkem lähisuhtevägivalla väljakutseid saanud. "Ka teistes süütegudes ei ole me praegu kasvu täheldanud. Eriolukorra mõjud võivad avalduda hiljem, kuid politsei on valmis reageerima ka siis, kui juhtumite arv peaks kasvama."

Seni viimane kriminaalmenetluse kehalise väärkohtlemise eest algatas politsei teisipäeval. Kuressaares Kohtu tänaval ründas 28-aastane mees 22-aastast elukaaslast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles