JUHTKIRI Meie aja kangelased

Saarte Hääl
Copy
Kiirabi
Kiirabi Foto: Mailiis Ollino

Samal ajal, kui suur osa Saaremaa inimestest viiruse tõttu või haigestumise hirmus koduseinte vahel istuvad, seisavad teised hea selle eest, et kõik eluks hädavajalik oleks tagatud. Et vajadusel annaks keegi esmaabi, valvaks korda, kindlustaks elektri ja toasooja ning selle, et kraanist tuleb vett. 

On terve hulk inimesi, kes hoolitsevad haiglas patsientide ja hooldekodudes eakate eest. Jätkuma peab nii neid inimesi, kelle ülesanne on hoida lahti toidukauplused ning teisi, kes töötavad selleks, et värsket söögikraami poes ikka jaguks. Nende hulka, kes eriolukorrale vaatamata koju jääda ei saa, kuuluvad ka Saaremaa lihatööstuse ja piimatööstuse inimesed, kes pikkades vahetustes töötavad. 

Tõsiasi on see, et Saaremaal on nakatumisi elanike arvu kohta kõige rohkem Eestis. Ja paraku on ametlik haigusjuhtude statistika ilmselt vaid väike osa tegelikust nakatumiste arvust.  

Paraku riskivad koroonasse haigestumisega kõige rohkem just need inimesed, kes praeguses keerulises olukorras koju jääda ei saa. Hoolitsevad ju nemad selle eest, et elutähtsad teenused meile kõigile tagatud oleks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles