Südamekodus tuleb seni negatiivsete eakate kordustestimine

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa Südamekodu, praeguse Kriisikodu juhataja Piret Pihel tunnistas täna Kadi raadiole antud intervjuus, et on ka ise koroonapositiivne. 

„Olen positiivne nii proovilt kui meelelaadilt,“ tõdes Pihel. „Aitan kaasa kodukontorist ja usun, et saame asjale lahenduse.“

Praegu on Piheli sõnul kriisikodus asjad nii, et kogu maja on tervikuna karantiinis. „Töötajad, kes nädal tagasi andsid negatiivse proovi, kõik töötavad praegu, aga nad ei pruugi täna enam negatiivsed muidugi olla, oleme ausad,“ rääkis Pihel. „Sest viirus areneb üsna salakavalalt organismis.“

Südamekodu juhataja sõnul tuleb sel reedel majja nende klientide kordustestimine, kes eelmise testimise ajal olid puhtad ehk negatiivsed. „Sellest meie praegusest n-ö puhtast tsoonist majas tuleb teha tsoon, kus ei oleks mitte kedagi haiget, et ka töötajad saaksid seal praegu tervete klientidega koos elada,“ selgitas Pihel.

Üleeilsest on Südamekodu majas kohapeal ka meditsiinitöötaja, kes töötab iga päev 8 tundi. „Aga ka ühest meditsiinitöötajast võib ühel hetkel jääda väheks,“ tunnistas Piret Pihel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles