Politsei tegi Saaremaal esimesed ettekirjutused

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
POLITSEI on saanud ligi poolsada teadet liikumispiirangute võimaliku eiramise kohta, millest kümmekond on seotud kodus püsimisega.
POLITSEI on saanud ligi poolsada teadet liikumispiirangute võimaliku eiramise kohta, millest kümmekond on seotud kodus püsimisega. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Koduspüsimise kohustuse täitmisega Saaremaal probleeme ei ole, kuid teisipäeval tehti esimesed ettekirjutused üldiste liikumispiirangute rikkumise tõttu. 

Politsei andmetel on Saaremaal koduspüsimise kohustus 264 inimesel, terviseameti huviorbiidis on lisaks 400 positiivse proovi andnud inimeste lähikontaktset. 

Kodupüsimise kohustus on politsei juhtivuurija Priit Sepa sõnul nii nakatunud inimestel kui ka välisriigist saabunutel. 

“Telefoni teel tehtud kodus püsimise kohustuse kontrollimisel ei ole politsei Saaremaal rikkumisi tuvastanud ning need inimesed on kõik olnud kodus,” kinnitas Sepp, et saarlased on selles osas korralikud. 

Küll on saadud teistelt inimestelt kokku ligi poolsada teadet liikumispiirangute võimaliku eiramise kohta, millest kümmekond on seotud kodus püsimisega ning ülejäänud 2+2 reegli ning Saaremaa ja Muhumaa täiendavate piirangutega. 

Politsei on kõikide kaebustega tegelenud ning eelkõige selgitanud 2+2 valemit. 

“Kuni teisipäevani ei olnud politseinikud Saaremaal teinud ühtegi ettekirjutust ega määranud sunniraha, kuid teisipäeval päeva jooksul tuli politseinikel teha piirangute korduva rikkumise eest neli ettekirjutust,” rääkis Sepp.

Terviseameti pressijuht Simmo Saar märkis, et ka terviseamet helistab COVID-19 positiivse testi andnud isikutele, kellele antakse juhiseid isolatsioonis püsimiseks ja teiste inimeste nakatamise vältimiseks. 

Terviseameti teenistujad uurivad oma nõustavates telefonikõnedes samuti pereliikmete terviseseisundi kohta ja tuletavad meelde ka nende isolatsioonis püsimise vajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles