Kuressaare Perekodu noored suusareisil Himosel

Copy
Foto: Erakogu

Talvisel koolivaheajal oli Kuressaare Perekodu noortel võimalus sõita Soome, Himose suusakeskusesse ning nautida talverõõme suuskade, lumelaua ja snowtubingu rajal.

Laste muljed:

Sõitsin alla suurest mäest (76m/400m). Hakkas väga meeldima ja tahaks järgmisel aastal uuesti minna. Meeldis mäest alla kihutada. Väga tore oli. Suuskadel mäest laskmine ei meeldinud, aga tuubirajal oli väga äge. Suur mägi oli lahe. Hüpekatest meeldis sõita. Väga meeldis, tahaks kindlasti veel minna!

Perevanemate muljed:

Minu jaoks oli esmane kogemus nii suurest mäest alla sõita (Mökön Rinne: 76m/400m). Kui poleks olnud suusakooli, kus meile põhilised võtted selgeks tehti, polekski vist julgenud. Väga tore õpetaja oli. Lapsed olid ka uskumatult tublid ja oli näha, et nad nautisid igat päeva täiega. Ilmad soosisid meid samuti. Kui vähegi võimalik, läheksin kindlasti uuesti. Kukkumised mind ei heidutanud.

Tore, et meile selline reis võimaldati, sest ise omal algatusel poleks ilmselt sinna kunagi sattunud. Sain ettekujutuse mäesuuskadest ja mäest laskumisest. Üle aastate oli võimalik lasta ka väga pikka vastlaliugu. Ning hea võimalus väljaspool kodu õppida üksteist rohkem tundma.

Kuressaare Perekodu tänab selle suurepärase võimaluse eest nii annetajaid kui meie endi peret toredate päevade ja hetkede eest. Kuna meil, selle kollektiiviga, pole varem ühiseid väljasõite olnud, meeldis see, et saime üksteist paremini tundma õppida ja tänu sellele on edaspidi kindlasti ka lastega toredam toimetada. Himosel suutsid lapsed positiivselt üllatada just julguse osas katsetada, kuna enamusel sellelaadne kogemus puudus. Palju abi oli suusakoolist, kus õpetaja selgitas arusaadavalt mäest laskumise põhitõdesid. Rõõm tõdeda, et ka lastele väga meeldis, nad õppisid ja kogesid midagi uut ja said positiivseid emotsioone. Seda tõestab ka see, et nad väga pikad päevad mäel õhtuni vastu pidasid. Oli väga tore ja lõbus koos veedetud aeg.

Aitäh annetajatele!

Kuressaare Perekodu lastele võimaldas sõidu Ernströmgruppeni omanike Ulla ja Gerhard Hobohmsi Heategevusfond, mis igal aastal annetab gruppi kuuluvate ettevõtete eestvedamisel laste ja noortega seotud projektide toetamiseks kuni 5000 euro suuruse summa. Kuressaares tegutsev ja Erströmgruppenisse kuuluv elektroonikatööstus Ouman Estonia OÜ esitas taotlusvooru Kuressaare Perekodu teismeliste pere, kelle üheks unistuseks oli suusareis, mis oli kogu perekodu kollektiivi ja noorte jaoks esmakordne.

Ernströmgruppen on rootsi eraomanikele kuuluv ettevõtete grupp, kuhu kuulub ca 30 ettevõtet erinevatest valdkondadest. Tegevus ulatub meresõiduohutuse seadmete tootmisest ja tehnikatööstusettevõtetest kuni elamute ja tööstushoonete energiatõhususe valdkonnas tegutsevate ettevõteteni. Ouman kuulub Ernströmgruppenisse alates 2019.aasta sügisest. Ouman Estonia OÜ on ka eelnevalt edukalt läbi viinud mitmeid heategevusprojekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles