Pisike poekett veab toidu tasuta koju kätte (2)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KOJU KÄTTE: Lähiküladesse viib poodnik Liivi Saagpakk ostukoti kätte tasuta, mujal tuleb selle eest maksta neli eurot.
KOJU KÄTTE: Lähiküladesse viib poodnik Liivi Saagpakk ostukoti kätte tasuta, mujal tuleb selle eest maksta neli eurot. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ümbruskonna inimeste paiksem eluviis on kasvatanud Paiose äri toidukaupade läbimüüki, samas on alkoholi ostmine pigem vähenenud.

OÜ Paios Laimjala ja Kallemäe poes käib praegu rahvast isegi rohkem kui tavaliselt sel hooajal. Inimesed on paiksemad, ollakse kodukontoris, seetõttu Kuressaarde ja Muhusse, kus kauplused suuremad ja valik laiem, väga ei kiputa. 

Rohkem läheb leiba, saia, piima, lihatooteid ehk kõige tavalisemat igapäevast toidupoolist. Nende toodete tellimusi on poepidaja viimase kuu jooksul suurendanud. 

Samas näitab kangema kraami müük pigem langust ehk siis kartused, et kodusistumine ja liikumispiirangud ajavad inimesi jooma, ei ole tõeks saanud. 

Keskuste kaupmeestelt võidetud mõningane käibelisa ei tähenda siiski, et poepidaja saaks mingist õitsemisest rääkida, sest ka kulud on suurenenud. 

“Ainuüksi kinnaste ja desovahendite peale ei ole me kunagi pidanud nii palju kulutama kui praegu,” sõnas OÜ Paios omanik Liivi Saagpakk.

Sarnaselt suurte kaubandushiidudega pakub Paios juba kolm nädalat ümbruskonna elanikele võimalust poekaupa kahel päeval nädalas telefoni teel koju tellida. Laimjala Nõmjala, Aaviku, Paju-Kurdla ja Mägi-Kurdla külasse toob poodnik ostukoti kätte tasuta, mujal tuleb selle eest maksta neli eurot.

Ega seda nii massiliselt ei ole, ütles Saagpakk tagasihoidlikult, märkides, et teisipäevastel ja reedestel kojutoimetamise päevadel tuleb komplekteerida siiski ligi kümme tellimust. 

Mõne nädalaga on välja kujunenud ka püsikunded, kes soovivad kaupa kas nädala esimeses või teises pooles. Tavaliselt tellibki klient kaupa korra nädalas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles