JUHTKIRI Kohe ja kiiruga

Saarte Hääl
Copy
Foto: ARVET MÃGI

See, et koduõppel lapsed vallalt toidupaki saavad, on hea uudis.  Mõnigi meist leiab isegi, et niisugune asi peaks olema enesestmõistetav. On ju lastele koolis ette nähtud tasuta soe lõunasöök. 

Samas on lapsed koduõppel olnud juba vähemalt kuu. Kuidas hakkas vallavalitsus koolilõuna kompenseerimisele mõtlema alles nüüd? 

Või kui ehk mitte mõtlema, siis seda mõtet teoks tegema. Pöördudes Saaremaa tarbijate ühistu poole alles mõni päev tagasi küsimusega, kas too suudaks sellise aktsiooni korraldusliku poole enda kanda võtta. 

Kuna asjaga on kiire – esimese maakooli lapsed peaksid oma toidumoona kätte saama juba tuleva nädala algul –, pani STÜ ruttu kokku nimekirja toodetest, mida võiks õpilase toidupakki panna. 

Esimest kahte nimekirja vaadates jääb tahes-tahtmata silma see, et Saaremaa tooteid leidub nendes toidukorvides õige vähe. Olgugi et just praeguses kriisiolukorras oleks Saaremaa ettevõtjatele tähtis, et eelistataks nende tooteid. 

STÜ kinnitab, et nimekiri pole kivisse raiutud ning kindlasti saab järgmiste koolide õpilaste jaoks tehtud toidupakkidesse saaremaiseid tooteid rohkem lisada. Siinseid ettevõtjaid rõõmustaks see kindlasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles