Sõmera kodus osutus veel 16 elaniku koroonaproov positiivseks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Sõmera Hooldekodu
Sõmera Hooldekodu Foto: Saarte Hääl

Saaremaa Sõmera kodu ühes majas, milles oli varem teada kolm koroonapositiivset elanikku, avastati veel 16 positiivset juhtu. 

Sõmera kodu ühe maja kolm elanikku olid varem andnud positiivse koroonaviiruse proovi. 27 kliendilt ja kaheksalt töötajalt võeti analüüsid eile, teatas terviseamet. Töötajate testid osutusid negatiivseks, kuid elanike proovidest 16 olid positiivsed.

"Terviseameti Lääne regionaalosakonna töötajad on Sõmera koduga pidevas kontaktis, et juhendada ja toetada personali vajalike toimingute läbiviimisel igati toetada ja aidata. Sõmera kodul on praegu piisavalt isikukaitsevahendeid ja vajadusel saab terviseamet neid aidata piisava varu tagamisel. Tavapärases olukorras rakendame sel juhul väga rangeid reegleid COVID-19 positiivsete ja negatiivsete elu- ja käigutsoonide eraldamiseks. Siinses keerukas olukorras peame arvestama, et Sõmera kodu elanike tavapärase elukorralduse muutmine võib tekitada nende heaolule ja tervisele suuremat kahju kui koroonaviirusesse nakatumine," rääkis terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam.

Sõmera kodu koosneb erinevatest majadest, mille vahel töötajad ja elanikud ei liigu. Praegu on plaanis järgmise maja testimine, milles on varasemalt olnud positiivne juhtum. Teiste majade testimise otsustame pärast nende tulemuste laekumist. Sõmera kodu on erihoolekandeasutus, kus elavad raske ja püsiva psüühikahäirega inimesed.

Tehnilistel põhjustel ei kajastu terviseameti andmetel Sõmera kodus võetud testide tulemused täna hommikul avaldatud pressiteates toodud numbrites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles