MUHU UUDISSED Ikka terit teitele

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Nõukstel inimestel, kis põle ennassid õpetajaks kuolitan ja oo oopis mõne muu ammeti pial arjun elupäävad olema, ja kellel oo kodu vähemaste üks kuolilaps, nõukstel oo selle nädali sihes pidu! Neh, lastel oo ju nüid kuolivaheaeg. Eks ta linna kohtas ikka pire irm mudud oo, et nüid oo lastel vielgid änam priiust käe ja vuata kui kukkuvad kampas äkist rinki rallima. Et kas ep sua viimaks seda ullu tõbe uiest lahti. Sest nüid oo nähe küll, et sie kodu iiveldamine oo ikka meite muakondas mõidun küll. Põle änam nii ullusti neid uusi aigeid juure tuln mitte. Mõni ikka oo, aga kui sa kuulad, siis mõni õiuke juu ep oska kodu vagusi kua olla mitte. Taris ikka rinki roinata. Oidku ete viel siis sõuksi. 

Neh, et niikaua aega juba kodu isekeskis oln, et akka inimesi kartma. Liiva puodis kua ikka ennemalt kõik kangest teretasid ühteteist, aga mis sa nüid teretad. Kõik oo ju ühte nägu, müijad ja ostjad kua. Paljast suured silmad vahtivad maski takka välja. Muhulased oo selle kohja pialt küll tublid, et poed oo ühna tühi ja üheteese selga elama ep kiputa mitte. Neh, Suur väin oo kindi ja neid ulgusseid sialt ülemualt puodis ep köi. Suiti oo küll vahest puodis köies nõuke tunne kut Talina laulupidul. 

Kuolivaheaast olli pire juttu. Lapsed ikka kippuvad kangest kuoli küll. Nie päävad, kui neid videotundisid pietse, neid ühna oodetse. Et näeb kua teisi lapsi. Ühepääva moole elistas tükkis üks lasteaa õpetaja ja sie olli küll mures, et nende maja lapsed, nie kis sügise kuoli lähtvad, nie vist küll änam aru ep sua, ons nad nüid ikka viel lasteaa lapsed või kodused või juba kuolis otsapidi.  Aga lasteaal oo pissike murekoht kua. Kaks õpetajad lähtvad esimesest septembrist jälle ää pensejoonile ja otsitse uusi asemele. Omad tokustaadid tuleks enne 17. maid lasteaida ää suata ja Reeda kääst suab mudud kõege paramini asju uurida. 

Neh juu siis passib kodu aga edasi. 

Olge ikka terved ja munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles