Minister Aas toetab nii setosid kui ka saarlasi

Saarte Hääl
Copy
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Madis Veltman

Õ-piiri märkimise vaidluses asus saarlasi toetama ka majandusminister Taavi Aas, kes lubas maanteeametiga vastava sildi paigaldamise teemat uuesti arutada.

ETV saade “Pealtnägija” jagas sotsiaalmeedias riigimaanteede eest vastutava majandusministri Taavi Aasa kommentaari, mis peaks andma kindlust õ-märgi eestvedajatele: “Samamoodi nagu on teede ääres kihelkondade, Setomaal seto murde, toetan ka Saaremaad ja tema kultuuri erilisust rõhutavaid silte.”

Erkki Vaheoja
Erkki Vaheoja Foto: MAANTEAMET

Maanteeamet lasi mullu 18. mail Orissaare ligidal pidulikult tee äärde paigaldatud sildi juba kaks päeva hiljem maha võtta. Maanteeameti teehoiu korraldamise osakonna juhataja Erkki Vaheoja selgituse järgi ei vasatnud silt nõuetele ja kokkulepet märgi paigaldamiseks pole siiamaani.

Vaheoja sõnul on juba praegu Eestis liiga palju liiklusmärke ja kuskile tuleb piir tõmmata. Ka ei ole ta kindel, kas kõiki asju üldse peaks tähistama. "Ma saan aru, et saarlased tunnevad oma eripära ö-ga. Aga mina Lõuna-Eesti inimesena tahaks väga teada, et Tallinnast sinna Lõuna-Eesti poole sõites, et kus siis lõpeb "selline" ja algab "sääne" või millal "sellest" saab "too". Aga kas see on oluline info teistele liiklejatele? Ma pigem kahtlen selles," ütles Vaheoja “Pealtnägijale”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles