Taimemüüjad pääsevad sel kevadel mandri konkurentidest

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
HINDA EI TÕSTA: Jaan Aasel ei kavatse kriisiajal hinda tõsta, isegi kui nõudlus selleks alust annab.
HINDA EI TÕSTA: Jaan Aasel ei kavatse kriisiajal hinda tõsta, isegi kui nõudlus selleks alust annab. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kolmkümmend aastat lillemüügiga tegelenud taimekasvataja Jaan Aasel kogeb sel kevadel esmakordselt, kuidas äri õitseb, kui mandri konkurendid tulemata jäävad.

Eelmisel nädalal Kuressaares Agricenteri ees müügileti välja tõstnud Valjala mees Jaan Aasel ütles, et kui tavapäraselt tiirutavad aprilli lõpus mööda Saaremaad mandri taimemüüjad, siis nüüd hoiab viirus kanged konkurendid saarelt eemal. Ometi ei eelda taimekasvataja, et ülemere lillekaupmeeste eemalejäämine tingimata head läbimüüki tõotab. “Võib nii olla ja võib naa olla,” sõnas Aasel.

Olukorras, kus inimesed ümberringi kaotavad töö ja ostujõu, pole ühelgi lillemüüjal põhjust ülemäära lootusrikas olla. Praeguse kevade märksõnaks võib pidada jahedust. Niipea kui päike pilve taha kaob ja õhk jahedamaks muutub, jääb huvilisi müügileti ääres vähemaks. Käivet mõjutavad ka öökülmad. Näiteks Valjala kandis tekib öösel endiselt valge kord maha. Sellistes oludes inimesed taimi ostma ei torma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles