Juuksuriaega tuleb oodata päevi või lausa nädal

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
ETTEVAATUSABINÕUD: Visiiri kandev juuksur Tiina Tang salongist Kuldne Juus valmistub kliendil juukseid värvima.
ETTEVAATUSABINÕUD: Visiiri kandev juuksur Tiina Tang salongist Kuldne Juus valmistub kliendil juukseid värvima. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eriolukorra piirangute leevenedes taas tööd alustanud juuksurid soovitavad klientidel kindlasti endale aja broneerida. 

Pärast poolteise kuu pikkust sunnitud pausi avas Kuressaare kesklinnas tegutsev juuksurisalong Kihar taas uksed eelmisel teisipäeval – järgmisel hommikul pärast seda, kui sai teatavaks, et Saaremaal võib jälle iluteenuseid pakkuda.

"Kõik ajad olid juba kinni pandud," ütles salongi juhataja Halja Kivi. "Kliendid olid juba üsna murelikud ning osa neist olid hakanud ka meie juuksuritele koju helistama." 

Juhataja hinnangul on nõudlus juuksuriaegade järele pärast poolteise kuu pikkust ootamist suur. 

Teenindajad kannavad maski

"Seepärast töötamegi praegu ettetellimise alusel – et ei tekiks tunglemist," rääkis Kivi. Ta lisas, et nende klientide jaoks, kes tulevad kohale aega broneerimata, ei pruugi kellelgi juuksuritest parasjagu aega olla. "Sel juhul teatame kliendile, millal ta saaks tagasi tulla," ütles Kivi. 

Kesklinnas tegutsevas salongis Kihar töötab ühes vahetuses korraga kolm juuksurit.

Kivi sõnul on kevadel, kui mütsikandmise aeg läbi saama hakkab, Kiharasse asja väga paljudel: kel on tarvis juukseid lõigata, kel värvida, kel lokke teha. 

"Samas – kosmeetiku teenuste järele küsitakse meil praegu üsna harva," tõdes Kivi. "Võib-olla mõjutab nõudlust ka inimeste vähenenud sissetulek – paljud saarlased ei saa ju eriolukorra tõttu tööl käia ja osa on koguni koondatud."   

Kihara juuksuril Terje Salumaal oli eilseks seljataga juba kolm tööpäeva. "Minu juurde selleks nädalaks enam aega ei saa," tõdes ta eile. "Kõik päevad on juba tööd täis."

Selliseid kliente, kes oleks eriolukorra ajal ise üritanud endal juukseid lõigata või lasknud seda pereliikmel teha, Salumaa juuksuritooli seni istunud ei ole. 

"Küll aga on nii mõnigi neist olnud juba üsna karva kasvanud," rääkis Salumaa. "Suurem osa on ju pidanud juuste lõikamist ootama vähemalt poolteist kuud, mõni klient käis juuksuris viimati üldse jõulude ajal."

Kihara kliendid saavad kohe pärast salongi sisenemist ukse juures oma käed desinfitseerida, salongi teenindajad kannavad aga maski. 

"Kliendilt me maskikandmist ei nõua, aga soovi korral võib ta seda teha," ütles Salumaa. "Tõsi – kui klient maski kannab, muudab see juuksuri töö veidi ebamugavamaks." 

"Kõiki töid ei saagi teha, kui kliendil mask ees on," tõdes Halja Kivi.

Salongi Kuldne Juus omaniku Andre Sõrme sõnul töötab maikuu jooksul salongis turvalisuse kaalutlusel korraga vaid kaks juuksurit nelja-viie asemel. 

"Juuksurisse soovijaid on palju," tõdes Sõrm, kelle andmeil enne nädala lõppu-järgmise algust vaba juuksuriaega pakkuda ei ole.  

"Niinimetatud elava järjekorra alusel meil praegu juuksuri juurde ei pääse," rääkis Sõrm.  

Tema sõnul kannavad lisaks salongi teenindajatele maski ka paljud kliendid. 

Mehed otsisid netist õppevideoid

Salongi Elu ja Ilu administraator Angelika Usin soovitab klientidel vastuvõtuaja igaks juhuks paar päeva ette kinni panna. 

Usina sõnul juuksureil pärast salongi taasavamist tööd jagub – esimestel päevadel olid täis kõik juuksuri- ja kosmeetikuajad. 

"Paljud naised soovivad praegu juukseid värvida, kuna pärast eelmist värvimist on need välja kasvanud," rääkis Usin. "Osa meeskliente olid aga eriolukorra tõttu juba nii meeleheitel, et hakkasid internetis videoid vaatama, kuidas ise juukseid lõigata." 

Ilusalongis Ajapeatus telefonile vastanud massööri Jaanar Varese sõnul tegutseb salongis praegu vaid üks kahest juuksurist. "Tema juurde saaks aja kolmapäeval," ütle Vares eile. "Tänavalt sisse astuvale inimesele kohe juuksuriteenust pakkuda pole meil praegu kahjuks võimalik."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles