Lähisuhtevägivald ei ole kasvanud

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Vägivald. Foto on illustratiivne.
Vägivald. Foto on illustratiivne. Foto: pixabay.com

Eriolukorra saabudes kardeti abiotsijate pöördumisi hinnates lähisuhtevägivalla kasvu, seda õnneks juhtunud ei ole. 

Naiste tugikeskusesse pole eriolukorra ajal tavapärasest rohkem abiotsijaid pöördunud. Tugikeskuse nõustaja Kairit Lindmäe sõnul pole uusi helistajaid juurde ei tulnud. Naised, kellega oli tegeletud juba enne kriisi, olid väga tublid ja said Lindmäe sõnul kriisi ajal isegi kuidagi iseseisvamaks. 

Plahvatuslikku juhtumite kasvu polnud ka ohvriabis. "Vägivallatsejal on praegu "hea" keskkond – nii tema kui ka ohver on pidevalt kodus. Kui ohvril oli enne võimalus tööl suhelda või minna abi otsima ajal, kui vägivallatseja oli tööl, siis praegu on see tee ära lõigatud," selgitas sotsiaalkindlustusameti ohvriabi osakonna juhtivspetsialist Katrin Paukson, mis võib olla vähenenud kõnede arvu põhjuseks.

Ta märkis, et tõus võib ka alles tulla. Paljud kaotavad töö, raha jääb inimestel vähemaks, probleemid kuhjuvad. Pauksoni sõnul on eriolukorra ajal palju jagatud erinevaid kriisiabi telefoninumbreid, mille olemasolu on kindlasti vajalik. 

Ohvriabitöötajad on ka praegu kogu aeg olemas. Nendega saab ühendust kõikvõimalike kanalite kaudu, nagu telefon, Skype jne.

Vähem kui kahe nädala pärast loodab Paukson oma sõnul abivajajatega kohtuda juba silmast silma. 

"Saame kohtumisi ilusa ilma korral teha ka õues, kui inimestele nii sobiks ja meeldiks, aga ikka 2+2 reeglit silmas pidades," ütles ta. 

Raul Vinni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles