Tänavakruiis tõi inimesed taas kokku

Kristina Õun
, Reporter
Copy
OSTA, MIDA HING IHALDAB: Merike ja Margo Ers panid oma hoovis püsti graažimüügi, kus oli valikut igale maitsele – soetada sai näiteks käsitööna valminud mänguasju või hoopis auto valuveljed.
OSTA, MIDA HING IHALDAB: Merike ja Margo Ers panid oma hoovis püsti graažimüügi, kus oli valikut igale maitsele – soetada sai näiteks käsitööna valminud mänguasju või hoopis auto valuveljed. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuigi Kuressaare tänavafestival ei saanud tänavu oma traditsioonilisel kujul toimuda, ei jäänud üritus siiski ka sel aastal täiesti ära. See sai teoks küll omamoodi ja eriolukorrajärgsele olukorrale vastavalt mugandatud versioonis, nimelt Kuressaare tänavakruiisina.

Kuressaare tänavafestivali eestvedaja Margit Kõrvits ütles, et üritus toimus järjestikku neljandat aastat ning seni pole ükski aasta olnud täielikult viperusteta. "Esimesel aastal oli pigem selline sisseelamine, siis järgnevad kaks aastat Kuressaare kesklinna remont. Just siis, kui mõtlesime, et nüüd on kesklinn valmis ja saame korralikult teha, tuli koroonaviirus ja piirangud," naeris Kõrvits. 

Korraldusmeeskond ei heitnud aga meelt ning kuna kuupäev oli juba paigas ja välja hõigatud, siis võeti kujunenud olukorrast parim. Veidi aega mõtlemist ja ümberkorraldamist ning lõpuks koorus välja idee, et üritus tuleb toetusaktsioonina kohalikele ettevõtjatele ning kuigi n-ö massides ringi liikuda pole veel lubatud, siis kruiisida ikka tohib. 

Läbi linna vuras ka omapäraste hobiautode paraad, mis asjale vunki andis. Kohvikutest võis leida erinevaid näitusi, muusikat tegid pillimehed. Järgmisel päeval toimunud garaažimüük tegi tänavu rekordi, sest kokku oli avatud 38 garaaži-müügipunkti. Läinud aastal oli neid 37 ja varasematel aastatel on olnud veel vähem, ütles garaažimüügi korraldaja Kristina Mägi

"Arvestades, et panime kogu asja püsti kahe nädalaga, olen ise väga rahul," rääkis Mägi. "Käisin ise kõik garaažimüügid läbi ja rahvast oli igal pool." Garaažimüügilt said huvilised soetada nii laste mänguasju, riideid, jalatseid kui ka kõike muud vajalikku. Pakkumisel oli isegi auto ja mootorrattaid.

"Kuigi tänavatel suurt melu ja rahvamasse ei olnud, oli ettevõtjate tagasiside siiski lausa üllatavalt hea. Rahvast liikus palju ning mõnes kohvikus ja restoranis öeldi, et oleks nagu päris festival olnud," ütles Margit Kõrvits. "Meie sõnum oli see, et inimesed tuleksid linna, ja ettevõtjad jäid ka kokkuvõttes väga rahule. Praeguses olukorras tegime, mis suutsime, ning rahvas sai taas kokku, omavahel suhelda ja lõbusalt aega veeta. Nüüd saame oodata järgmist aastat ja loodame, et enam ei tule korraldamisel mingeid takistusi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles