SAARLANE ⟩ Piirivalvejuhi tulevikku ennustati ette juba gümnaasiumis

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
PIIRIVALVEJUHT: Egert Belitšev on üle aastate taas ametnik, kellest rääkides saab kasutada nimetust "piirivalvejuht".
PIIRIVALVEJUHT: Egert Belitšev on üle aastate taas ametnik, kellest rääkides saab kasutada nimetust "piirivalvejuht". Foto: Reelika Riimand (PPA)

Saarlases Egert Belitševis (35) nähakse piirivalve kunagise tähtsuse taastajat. Ta ise ütleb, et tähtis pole, kes piiri kaitseb, vaid kuidas seda tehakse.

Tallinnas Pärnu maanteel asuvas politsei- ja piirivalveameti majas tuleb Egert Belitševi juurde jõudmiseks seigelda minuteid koridoride rägastikus ja tõusta liftiga 7. korrusele, kus akendest avaneb vaade linnale. Piirivalvurile kohaselt rohelises vormis Belitšev surub julgelt kätt, mis koroonahirmu ajastul on pigem haruldane. Käepigistus on tugev. 

Eelmise nädala kolmapäeval pidulikult ametisse astunud saarlane on üle aastate inimene, kelle puhul kasutatakse nimetust "piirivalvejuht". Ametlikult on ta töökoht PPA juhi asetäitja piirivalve alal ja ühtlasi ka PPA piirivalveosakonna juht. Tema juhtida on laevastik, lennusalk, piiri turvalisusega seotud küsimused ja kogu piirihaldusvõimekuse arendamine. Lisaks vastutab osakond ka kriisideks valmisoleku eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles