JUHTKIRI Vares, vaga linnukene?

Saarte Hääl
Copy
Varesed on linnades tüütud ja lärmakad külalised, eriti kevadel, kui nad pesa hakkavad ehitama.
Varesed on linnades tüütud ja lärmakad külalised, eriti kevadel, kui nad pesa hakkavad ehitama. Foto: Toomas Huik/Postimees

Pahandust on Kuressaares tiivulistega omajagu – Kuressaare kesklinna kohvikutes ja kortermajade juures kasvavate puude otsas peremehetsevad hakid. Torni tänaval aga ründab oma territooriumi kaitsev ja vanemakohustusi väga tõsiselt võttev vares – või hoopis varesed? – mööduvaid inimesi. Ja mitte esimest aastat.  Kui kunagise kultusmultika vihased linnud on oma torssis olekuga ühed naljakad tegelased, siis inimesele kallale tormavas linnus pole koomilist midagi. Eriti mitte selle jaoks, keda vares ründab. 

Mida teha, et agressiivne lind ei takistaks inimesi nende igapäevatoiminguid tegemast? Keskkonnaametnikud laiutavad üksnes käsi, kuna pesapuu asub eramaal.  Varesepesade pärast tervet puud maha võtta oleks liiga äärmuslik samm. Kui pesad aga ära lõhkuda (pärast pesitsemisperioodi muidugi), siis küllap leiaks agressiivne lind – või linnud – järgmisel aastal oma pesa jaoks uue paiga.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles