Saaremaa jagab riigi koroonatoetuse hätta jäänud ettevõtjatele

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Raha.
Raha. Foto: freepik.com

Ettevõtjate toetamiseks on Saaremaa vallavolikogu juunikuu istungi päevakorras määruse eelnõu, millega pannakse paika ettevõtjatele COVID-19 viiruse levikust tingitud kahjude hüvitamiseks toetuse maksmise kord. Ettevõtjatele jagatakse 280 000 eurot ja maksimaalne toetuse summa ühe taotleja kohta on 5000 eurot.

Valla arendusnõunik Anu Vares ütles, et kui volikogu määruse kehtestab, kuulutatakse juulis välja taotlusvoor  ja seejärel tehakse rahastusotsused. “Ettevõtjaid toetataksegi just selle summa ulatuses (280 000 eurot), mis Saaremaa vallale riigieelarvest eraldati,” kinnitas Vares.

Määruse kohaselt on toetuse sihtrühm Saaremaa vallas tegevuskohta omavad äriühingud või füüsilisest isikust ettevõtjad, kelle majandustegevust on koroonaviiruse puhang negatiivselt mõjutanud.

Toetuse eesmärk on anda ühekordset tagastamatut abi ettevõtjatele, hüvitamaks osaliselt kahjusid, mis tekkisid eriolukorra tõttu vallas kehtestatud lisapiirangute ajal. Toetus peaks tagama ettevõtjate jätkusuutlikkuse toodete ja teenuste pakkumisel pärast COVID-19 pandeemia lõppemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles