GRILLIMISE KULDREEGLID ⟩ Kuidas kodus grillmeistriks saada

Kristina Õun
, Reporter
Copy
OMAD NIPID: Enn Tobreluts tegi sel suvel koostööd ka Saaremaa Lihatööstusega. Just tema nippide ja ideedega sündis Saaremaa Lihatööstuse uus suvetoodete sari.
OMAD NIPID: Enn Tobreluts tegi sel suvel koostööd ka Saaremaa Lihatööstusega. Just tema nippide ja ideedega sündis Saaremaa Lihatööstuse uus suvetoodete sari. Foto: Gunnar Siiner/Saarte Hääl

Soojad ilmad on kohal ja jaanid kohe käes. Seega on tagumine aeg grillilt tolm pühkida ning see kuumaks ajada. Oma ala asjatundjad tuletavad suveks meelde mõned kuldreeglid, mida grillimisel silmas pidada, et restilt tulev kõhutäis keele alla viiks.

Üks viga, mida inimesed võivad kodus grillides teha, on see, et liha võetakse otse külmikust ja pannakse grillile. Grillmeister Enn Tobreluts rõhutab, et kõigepealt tuleb lihal lasta enne grillile panekut tunnike toasoojas seista, et kuumale restile asetamisel ei oleks liialt järsku temperatuurimuutust ning liha pruunistuks kiiremini.

Kodustes tingimustes saab korraliku puusöe põlema ka toiduõli ja paberinutsaka abiga või spetsiaalsete süütekuubikutega. Kes tahab, võib huvitava maitsenüansi lisamiseks raputada sütele märgi puidulaaste (nt lepp, õun, kirss vmt), mis tekitavad lisasuitsu ja pehmendavad süte teravat kuumust. Huvitavat maitset lisavad ka näiteks vees, kaljas, õlles või veinis leotatud maitsetaimed või oksakesed, kui need sütele panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles