Salme teenuskeskus kolis rahvale lähemale

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Salme endine vallamaja
Salme endine vallamaja Foto: Facebook

Senises Salme vallamajas asunud teenuskeskuse kaks töötajat said rahvamajas enda käsutusse  vastremonditud kabinetid. Teenuskeskuse juht Kaidi Ottis on kohe peaukse vastas fuajees asuvate avarate kabinettidega rahul: hea on olla rahvarohkemas kohas. 

Lisaks rahvamajale tegutsevad samas hoones raamatukogu ja perearst. Tulles muid teenuseid tarbima, saab inimene sisse astuda ka teenuskeskuse juhi või sotsiaaltöötaja Kaia Kuuli kabinetti. Isegi kui muret pole, on Kaidi Ottise sõnul ikka hea Salme kandi rahvaga kohalikest asjadest rääkida. Vanasse vallamajja, kus teenuskeskus seni asus, inimene aga niisama ei sattunud, ka tundus sealne keskkond liiga ametlik. 

Tänaseks on vanas majas juba mitmeid rendipindu, seal tegutsevad näiteks loomaarst, projekteerimisbüroo ja paar ehitusettevõtet. Ottise sõnul saab hoones tulevikus rentida kaugtöökohti. 

Neli kuud Salme teenuskeskust juhtinud Kaidi Ottis, kes on ametikaaslastest värskeim, on enda sõnul töösse peaaegu sisse elanud. “Hommikul ei tea kunagi täielikult, mis sind päeva jooksul ees ootab,” märkis Ottis, kes peab esimest poolaastat kindlasti õppimise ajaks. 

Üle Saaremaa asuvad nii mõnedki teenuskeskused rahvamajades: lisaks Salmele näiteks Kihelkonnal ja Lümandas. Mitmes kohas tegutseb samas hoones ka raamatukogu ja raamatukogu töötajad jagavad vajadusel infot ka valla teenuste kohta.  

Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu sõnul järgib kõikide asjade kokkuviimine pikemas vaates eesmärki, et valla teenused oleksid alati olemas ja majad avatud. Seda ka siis, kui teenuskeskuse juht näiteks puhkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles