Kuressaare seikluspargi omanikud on Venemaal koroonalõksus

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
EI TOHI: K-Pargis on atraktsioonidel turnimine küll keelatud, kuid hea tahtmise juures võimalik.
EI TOHI: K-Pargis on atraktsioonidel turnimine küll keelatud, kuid hea tahtmise juures võimalik. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare tervisepargis asuva K-Pargi seikluspargi Venemaal elavad omanikud ei saa koroonaviiruse tõttu sel hooajal parki avada. Kohalikud kardavad aga, et esimene õnnetus atraktsioonidel ilma vastava varustuseta turnivate lastega pole kaugel. 

Kuressaare ainus seikluspark on otsekui välja surnud: puude all vohab hein, kuid jalgrajad atraktsioonide vahel on sisse käidud. See näitab, et huvilisi ei hoia eemal ei suletud park ega keelusildid. Avalikes kanalites puudub igasugune teave, et seiklusparki sel aastal ei avatagi, vaid telefoninumbrile helistades kuuleb automaatset vastust, et number on ajutiselt suletud.  

Saarte Häälega rääkinud inimene tahtis oma väikese sugulasega K-Parki minna. Kui nad kohale jõudsid, selgus, et park on suletud, kuid radadel ronisid lapsed, kes vahel sealt ka alla potsatasid. “Kas tõesti peab ootama esimest tõsist õnnetust seal, et vallavalitsus teeks pargi valdajale ettekirjutuse ja ala muudetaks ligipääsmatuks?” küsib lehelugeja. 

Saarte Hääl käis pargis olukorda uurimas eile ning madalamatele atraktsioonidele pääseb tõepoolest vabalt ligi. Kõrgematele platvormidele viivad redelid on suletud ja varustatud siltidega 1000-eurosest trahvist. 

Vallavalitsuse meedia peaspetsialist Merike Pitk ütles, et vallavalitsusel ei ole infot, et K-Park oleks maha jäetud ja ohtlik. Pitka sõnul lubas järelevalveteenistus asja uurida ning ootab ka kõiki teateid kodanikelt, kes näevad, kui pargis tegeletakse millegi ohtlikuga. 

Pärast mitut e-kirja ja telefonikõnet sai leht ühendust pargi ühe omaniku Vladimir Nikitiniga, kes oma sõnul viibib Venemaal ega saa Kuressaarde tulla. See on ka põhjus, miks park seni suletud on. Tema sõnutsi proovitakse seikluspark rendile anda, et see ikkagi avataks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles