Soome klassika endise Salme vallamaja tagahoovis

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Hella Wuolijoki.
Hella Wuolijoki. Foto: Wikipedia.org

Salme vallateater toob 19. juulil vabaõhuetendusena publiku ette Hella Wuolijoki “Niskamäe naised... mehed ka”, millega teeb lavastajadebüüdi seni teatris näitlejana tegutsenud Tea Merivald.

“Täiskasvanute juhendamine on hoopis teine maailm. Ei ole tuhkagi kasu sellest, et oled ise laval olnud,” tõdes Merivald Kadi raadio “Keskpäeva” saates.

“Ilus armas aegumatu klassika,” ütles ta lavastuse kohta, kus ise mängib noorperenaist. Seetõttu oli tal lavastamisel abiks Salme vallateatri kauaaegne eestvedaja ja lavastaja Maire Sillavee, kes tükki ka soovitas.

Sillavee rääkis, et Tea on kooliteatri lavastajana tegutsenud kogu oma pedagoogikarjääri jooksul. Salme vallateatris tuli esimene roll 2002. aastal operetikavas “Oh rumal süda”, sealt edasi on ta trupis aktiivselt siiamaani kaasa löönud.

“Soovitasin tal osaleda Eesti harrastusteatrite liidu ja rahvakultuurikeskuse korraldatud lavastajakursustel, sest lavastajapotentsiaal on temas täiesti olemas. Tea suhtleb trupiga talle omasel malbel moel ning tulemused tulevad,” ütles Sillavee.

Augustis lõpule jõudvat kursust juhendab Lennart Peep. “Palju on praktikat ja lavastajanippe. Aga oma töös ei ole ma neid veel kasutanud,” rääkis Tea Merivald. Ta lisas, et kui julgeb millalgi mõne tüki päris ise ette võtta, siis ehk kasutab ka kursustel õpitust midagi ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles