Ehtsal turupäeval käis tihe kauplemine

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
VÄÄRT KRAAM MULLE, RAHA SULLE: Saaremaal tomatikastmete valmistamisega tegeleva Rand & Rossi itaallasest peremehe Sandro Batista käest ostab head ja paremat Piret Puusepp.
VÄÄRT KRAAM MULLE, RAHA SULLE: Saaremaal tomatikastmete valmistamisega tegeleva Rand & Rossi itaallasest peremehe Sandro Batista käest ostab head ja paremat Piret Puusepp. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Läinud laupäeval Kuressaare keskväljakul toimuma pidanud Saaremaa ehtne turupäev lükkus küll tormi tõttu pühapäevale, ent rahvast jagus ka siis kauplema ja ostma.

Saarte koostöökogu projektijuht Liisa Vipp leidis, et ürituse ühe päeva võrra edasi lükkamine oli ainuõige mõte. Ta märkis, et korraldajatena vastutavad nad ikkagi ka kõigi turvalisuse eest ja samuti ei olnud Saarerent nõus laupäevaks riski võtma – turupäeva korraldajatel oli neilt nimelt vaja saada mitu telki, mis aga tugevat tuult ei kannatanuks.

"Kuigi mõned tootjad kartsid, et pühapäeval on linn tavaliselt tühi ja rahvas ei liigu, siis need eelarvamused sai kenasti ümber lükatud!" rõõmustas Vipp. "Ilm oli ideaalne, rahvast palju ning tootjad rõõmsad, samuti ka korraldajad." Turupäeva külastajate arvu ei osanud ta täpselt öelda, kuid rahvast jagus kõigi nelja degusteerimise ajaks, mil suupisted kadusid laualt sekunditega, ning muul ajal oli samuti mõnus melu südalinnas üleval.

"Tootjaid oli meil kokku pea 20, kõik väga mitmekülgse valikuga, ning lisaks ehtne Saaremaa pop-up pood," kirjeldas turupäeva korraldaja. Vipi hinnangul sai päeva juhtimisega väga hästi hakkama ka Rasmus Tüüts ning Alar Aksalu kohalikust toorainest valmistatud suupisted viisid vist kõigil keele alla. "Loodame, et ka külastajad jäid üritusega rahule!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles