Koroonakevad pani põntsu elamuehitusele

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Ehitaja. Pilt on illustratiivne.
Ehitaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Koroonakriisist mõjutatud II kvartalis ei asutud Saare maakonnas ehitama ainsatki elamut, küll aga anti olemasolevate majade laiendamiseks ja ümberehitamiseks välja mullusest rohkem lube. 

Kui mullu aprillist juunini anti Saare maakonnas uute elamute jaoks välja 33 ehitusluba, siis tänavusel koroonakevadel kõigest 20. Möödunud aasta II kvartalis alustati 19 elamu  ehitamist, tänavu samal ajal aga ei hakatud ehitama mitte ainsatki uut maja. 

Olemasolevate elamute laiendamiseks aga anti aprillist juunini välja isegi üks ehitusluba rohkem kui möödunud aastal: mullu viis, tänavu kuus. Kui laiendama ei asutud möödunud aasta II kvartalis ainsatki elamut, siis tänavu samal perioodil hakati töödega pihta ühes. 

Ümberehitamiseks ehk rekonstrueerimiseks anti mullu aprillist juunini välja 11 luba, tänavu aga koguni 15. Töid ei alustatud II kvartalis siiski ühegi maja kallal – ei mullu ega tänavu. 

Uute suvilate ja aiamajade ehitamiseks anti Saare maakonnas möödunud aasta teises kvartalis välja viis ehitusluba, tänavu aga koguni kaheksa. Ehitama hakati mullu sel perioodil vaid üht objekti, tänavu aga mitte ainsatki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles