MAAILM 100-aastane britt löödi rüütliks

Urmas Kiil
Copy
Käimisraam. Foto on illustratiivse tähenduega.
Käimisraam. Foto on illustratiivse tähenduega. Foto: Photo by Q. Hưng Phạm: https://www.pexels.com/photo/laughing-boy-walking-with-walking-frame-13731099/

Juuli keskel lõi kuninganna Elizabeth II rüütliks 100-aastase veterani Thomas Moore’i, kes koroonaviiruse puhangu ajal käesoleva aasta kevadel korraldas heategevusürituse, täpsemalt maratoni käimisraamidega. Ettevõtmise käigus õnnestus ühtekokku koguda ligi 33 miljonit naela (u 36,4 miljonit eurot). 

Moore’i algne plaan oli oma sajandaks sünnipäevaks läbida koduaias sada 25 meetri pikkust ringi ning koguda 1000 naelsterlingit. See eesmärk täitus aga juba esimese ööpäevaga. Käesoleva aasta 16. aprilliks, mil sai täis 100 ringi, oli ta kogunud üle 12 miljoni naelsterlingi. Oma sajandaks sünnipäevaks 30. aprillil oli ta aga kogunud üle 30 miljoni naelsterlingi.

Rüütliks löömise pidulik tseremoonia toimus Windsori lossi aias ja see oli Briti kuningakoja esimene avalik ettevõtmine pärast pandeemia algust. Kasutusele võeti abinõud, mis minimaliseerisid viiruse levikut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles