MAAILM Soome valmistub Taaveti ja Koljati heitluseks

Urmas Kiil
Copy
Pekka Toveri on veendunud, et tema kaasmaalastel tuleb tagasi tõrjuda Venemaa pealetung, sest Moskva kavatseb NATO-t rünnata just Arktikas.
Pekka Toveri on veendunud, et tema kaasmaalastel tuleb tagasi tõrjuda Venemaa pealetung, sest Moskva kavatseb NATO-t rünnata just Arktikas. Foto: Graafika: LIINA ÕUN

Nii oli pealkirjastatud Briti mõjukas tabloidis The Sun ilmunud artikkel, milles antakse kõmulehele omases stiilis ülevaade Soome praegusest sõjalis-poliitilisest olukorrast. “Arktilises Spartas” ehk NATO lävepakul (vt infokast) ootaks Putini vägesid aga tõeline veresaun.

Artikli autor ajakirjanik Rebecca Husselbee alustab oma kirjatükki vägagi agressiivselt, aga samas ka poeetiliselt. Ta kirjutab: “Ühes Soome väikelinnas Venemaa piiril asub Lapimaa piirivalvepunkt, mida Putini verejanulistest hordidest eraldab kõigest vaid 30 kilomeetri laiune metsamassiiv.”

Jutt käib Ivalo asulast, kus paiknevat sõjaväebaasi nimetatakse “NATO polaarjoone-taguseks ehk arktiliseks Spartaks”. The Suni andmetel on see praegusel hetkel geograafiliselt lähim punkt Venemaale, kuhu võib paigutada (on ju Soome nüüd NATO liige) ka Ameerika sõdureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles