MAAILM Woke-liikumise surve ajaloole

Urmas Kiil
Copy
KAS TÕESTI? Umbes nii võisid I aastatuhande lõpus välja näha anglosaksi sõdalased. Tänapäeval leidub ajaloolasi, kes püüavad minevikku tõlgendada läbi kaasaja läänemaailma ilmapildi. Nende arvates võis anglosaksi sõjameeste seas olla ka transsoolisi isikuid.
KAS TÕESTI? Umbes nii võisid I aastatuhande lõpus välja näha anglosaksi sõdalased. Tänapäeval leidub ajaloolasi, kes püüavad minevikku tõlgendada läbi kaasaja läänemaailma ilmapildi. Nende arvates võis anglosaksi sõjameeste seas olla ka transsoolisi isikuid. Foto: Wikipedia

Udusel Albionil üritatakse tõestada, et transsoolised inimesed elasid juba 1500 aastat tagasi.

Ameerika sügavalt parempoolse ilmavaatega veebileht Breitbart.com kirjutab, et briti teadlane James Davison püüdis minevikus toimunud sündmusi lahti seletada nn transteooria abil. Teadusemehe enda arvates avastas ta “transseksuaalseid jälgi” väljakaevamistel, mis toimusid Inglismaal Oxfordshire´ krahvkonnas asuval Bucklandi kalmistul. Tema sõnul olevat paljud anglosaksid kahelnud oma soolises kuuluvuses.

James Davison on Liverpooli ülikooli doktorant ja õppejõud keskaja ajaloo õppetooli juures. Ta väidab, et kui anglosaksi sõjameeste haudu uurida lähtuvalt transseksuaalsuse teooriast, siis saab teha järelduse, et juba 1500 aastat tagasi võisid paljud sõdalased olla transsoolised ja et transsoolised naised võisid toonases ühiskonnas olla isegi juhtivatel positsioonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles