TUNNUSTUS Eeva Mägi filmil Sõrvest avanes võimalus kandideerida Oscarile (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Eeva Mägi.
Eeva Mägi. Foto: Egon Ligi

Saaremaalt pärit režissööri Eeva Mägi film “Süda Sõrve sääres” võitis 16. augustil Melbourne’i rahvusvahelisel filmifestivalil parima lühidokfilmi auhinna.

Eesti Ekspress vahendab, et ühtlasi sai Eeva Mägi seega kõnealuse filmiga õiguse kandideerida Oscaritele.

"Süda Sõrve sääres" on poeetiline dokumentaalfilm meestest, kellede hinged on täis ilu, tuld ja elujõudu aga ka ääretut üksindust. Need mehed elasid Sõrve sääres, kus nende ainukene mängukaaslane oli ei keegi muu, kui kaval viinakurat.

Kaader filmist
Kaader filmist Foto: EFIS

Eeva Mägi jaoks on filmis palju isiklikku, sest tema isapoolsed juured on Sõrves. "Film ise on kunstiline ja abstraktne – fantaasia sugemetega dokumentaalfilm, mis räägib loo viinakuradist, kes Sõrve säärt laastab. Pääsevad vaid need, kellel on südames rahu," ütles ta Saarte Häälele kaks aastat tagasi enne võtete algust.

Filmi peategelane Viljar Aadussoo on Mägi sõnul veetlev inimene, kelle süda on kohe kindlasti Sõrve sääres ja kohe kindlasti on selles ka rahu.

Villi /Kaader filmist
Villi /Kaader filmist Foto: EFIS

Tänavu juunis kirjutas Saarte Hääl, et lüürilise käekirjaga Saaremaa päritolu filmilavastaja Eeva Mägi jätkab ainese ammutamist kodustest paikadest.

Eeva Mägi.
Eeva Mägi. Foto: Egon Ligi

Lähedaste inimeste saatustest ainest ammutanud filmide “Lembri Uudu” ja “Süda Sõrve sääres” autor pani seekord kaamerad surisema lausa koduõuel Vilsandi paadikuuri ümbruses.

Igavikulise armastusega tegeleva 15 minuti pikkuse lühifilmi “Kolmapäev” ülesvõtmine Vilsandil toimus juuli keskel. Peaosades on Helena Merzin-Tamm, Meelis Rämmeld ja Jörgen Liik. 

Uue filmi loomist toetavad Eesti Kultuurkapital, MTÜ Võimalus, Saaremaa vald ja Vilsandi saare kogukond eesotsas Karl Teärega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles