Aste koolis oli luubi all koolilaste tervisekäitumine

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Pildil vasakult: Andres Ramst, Sander Viira, Ingrid Paiste ja Merle Kivi.
Pildil vasakult: Andres Ramst, Sander Viira, Ingrid Paiste ja Merle Kivi. Foto: Annika Jürviste

Täna said Aste koolis kokku kõik praegused Saare maakonna tervist edendavate koolide esindajad, et luua plaan, kuidas edaspidi koostööd koordineerida.

Tervist edendavate koolide koorinaator Anneli Kandima rääkis, et sellisel kujul oli ühine koostöö esimest korda. “Eesmärk oli saada tuttavaks, luua ühine võrgustik, jagada muljeid, mõtteid ja kogemusi ning rääkida sellest, mida on tervise edendamise nimel siiani koolides tehtud,” rääkis Kandima. Tema sõnul on siiani iga kool rohkem omasoodu toimetanud ja nüüd on eesmärk need koolid kokku tuua.

Kokkusaamisel käis kohal ka Kuressaare Haigla noorte seksuaaltervise kabineti eestvedaja ja nõustaja Marje Altrov, kes käis rääkimas võimalustest saada noortele nõustamist seksuaalsust puudutavatel teemadel ning andis ülevaate Saaremaa noorte seksuaalkäitumisest- ja tervisest. Sõna võttis ka MTÜ Mahena kriisinõustaja Urmas Lehtsalu, kes rääkis koolide kriisiplaanist ning jagas õpetusi, kuidas toetada lähedase kaotanud last.

Järgnesid sportlikud tegevused - mängiti ketasgolfi, tänavareketit ning mölkkyt. Sportlikud tegevused said Anneli Kandima sõnul valitud niisugused, mida saaksid vahetundide ajal ka lapsed ise koolis teha ja mängida. Koostööpäevad hakkavad edaspidi toimuma igal aastal erinevas koolis. Sel aastal oli võõrustajaks Aste, järgmisel aastal antakse teatepulk järgmise tervist edendava kooli kätte.

Saaremaalt on tervist edendavate koolide nimekirjas Aste Põhikool, Kuressaare Gümnaasium, Kuressaare Vanalinna Kool, Kärla Põhikool, Lümanda Põhikool, Mustjala Lasteaed-Põhikool, Tornimäe Põhikool. Lisaks võttis üritusest osa Leisi Kool, kes soovib saada kaheksandaks liikmeks.

Pildil vasakult: Andres Ramst, Sander Viira, Ingrid Paiste ja Merle Kivi.
Pildil vasakult: Andres Ramst, Sander Viira, Ingrid Paiste ja Merle Kivi. Foto: Annika Jürviste
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles