Bussiliiklus mandriga on taastunud

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Lux Express buss.
Lux Express buss. Foto: Sander Ilvest

Eriolukorra liikumispiirangute tõttu sisuliselt väljasurnud linnadevaheline bussiliiklus Saaremaa ja mandri vahel on peaaegu täielikult taastunud.   

Maanteeameti ühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson ütles, et nii nagu enne eriolukorra kehtestamist sõidab hetkeseisuga Kuressaare–Tallinna suunal kuus vedajat: Sarbuss Logistics OÜ, Kalle Bussid OÜ, Sirel Reisid OÜ, Estonian Lines OÜ, GoBus AS ja AS Lux Express Estonia. Viimane oli ka ainus bussifirma, kes eriolukorra ajal korra päevas pealinnaliini sõitis. 

Siiski on Kalle Bussid esitanud taotluse sulgeda liiniluba liini nr 527 teenindamiseks. See tähendab, et hommikused väljumised Kuressaarest Tallinna jäävad ära ning Tallinnast Kuressaarde pärast lõunat Kalle Bussidega samuti enam ei saa. Ka Sarbuss Logistics OÜ soovib väljumiste arvu nädalas vähendada.

Tartu–Kuressaare suunal teenindas enne eriolukorda kaks vedajat: Sarbuss Logistics ja GoBus. Samad bussifirmad veavad ülikoolilinna ja Saaremaa vahet reisijaid ka praegu: GoBus iga päev, Sarbuss Logistics aga viiel korral nädalas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles