Tori abaja ääres tuleb hoovipiknik kuni 500 inimesele

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
TÄNAVAPIKNIK EELMISEL AASTAL: Jaanis Sarapuu sõnul peavad nemad sel aastal piknikku koos majarahvaga väiksemas ringis.
TÄNAVAPIKNIK EELMISEL AASTAL: Jaanis Sarapuu sõnul peavad nemad sel aastal piknikku koos majarahvaga väiksemas ringis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus otsustas väljastada Saaremaa Turismile loa hoovipikniku korraldamiseks tänavu ärajääva Kuressaare tänavapikniku asemel. Sisuliselt tähendab see, et rahvarohke tänavapiknik koondub sel korral südalinna asemel suuresti mere äärde.

Kirjelduste kohaselt spaahotelli Meri õuealal toimuva pikniku korraldaja Angela Nairis selgitab vallale läkitatud taotluses, et tasuta üritus on mõeldud kõigile soovijatele ja eeldatavalt tuleb sinna 300–500 inimest.

Nairis nendib, et viimastel aastatel tänavapikniku korraldamise eest vastutanud Visit Saaremaa MTÜ on tänavu senisest piknikuvormist loobunud ning kuulutanud 5. septembriks välja hoovipikniku, millel kes tahab, teeb ise oma hoovis midagi.

Sellest lähtuvalt on Saaremaa toidufestival, mida korraldab Saaremaa Turism, ja Kuressaare Sanatoorium otsustanud koos korraldada hoovipikniku töönimetusega “Kohtumispaik Pireti ja Tõllu juures” ehk spaahotelli Meri ees Tori abaja kaldal.

Pikniku eesmärk on Nairise sõnul anda inimestele võimalus tulla ja olla vaatamata ärajäänud tänavapiknikule ka sel aastal siiski koos. Üleskutse rahvale saab tema sõnul olema: “Võta ise kaasa piknikutekk/laud-tool/piknikukorv!”

Eelregistreerimisega tekitatakse aga samal ajal võimalus ka laudu-toole kohapeal rentida. “Ettevõtmise korraldamisega tekitatakse võimalus pidada siiski maha traditsiooniline piknik oluliselt väiksemas mahus, aga nii antakse võimalus ühiseks piknikuks vähendatud kujul: mõnusas sügisõhtus mere ääres,” kirjeldab Angela Nairis.

Korraldaja kinnitusel on piknikuks plaanitud maa-ala suur ning jälgitakse loomulikult ka paigutust, et seltskonnad liiga üksteise lähedal ei oleks.

Saaremaa valla kultuuritööspetsialisti Anneli Teppo-Toosti sõnul võttis vallavalitsus teisipäeval vastu otsuse mereäärsele piknikule luba väljastada. Küsimuse peale, mis saab, kui sellest kannustatuna võivad ka teised ettevõtted taotleda suuremahulise avaliku hoovipikniku korraldamist sel päeval, kostis Teppo-Toost, et sellisel juhul vastab vald juba eitavalt. 

“Kui ka teised tahaksid teha samalaadset avalikku üritust, saame vastata eitavalt, kuna Saaremaa vallavolikogu 31. jaanuari 2020 määrus sätestab taotluse esitamise ajamäära,” selgitas ta. “Samuti on oluline, et Saaremaa toidufestival ning Kuressaare Sanatoorium on otsustanud hoovipikniku korraldada koostöös ja see toimub Kuressaare Sanatooriumile kuuluval maa-alal, Pargi tn 16.” Ehk sisuliselt ongi tegemist Meri hoovil toimuva piknikuga.

Traditsioonilise Kuressaare tänavapikniku korraldaja Visit Saaremaa teatas kuu aja eest, et mitu aastat septembris tuhandeid inimesi Kuressaare tänavatele meeleolukat piknikku pidama toonud üritus kolib sel korral hoovidesse ja kohvikutesse. Seda põhjusel, et koroonast varjutatud ajale ja ohule kohaselt saaks piknik peetud hajutatult.

Pikniku korraldusmeeskonna liige Kristina Mägi ütles siis Saarte Häälele, et nad ei suudaks kuidagi tagada, et inimesi ei tule kohale rohkem kui kaks tuhat. Eelmisel aastal oli osalejaid isegi mitu korda rohkem. Ta märkis, et isegi kui piknikulaudades planeerida kohti üritustele lubatud piirarvus, tuleb mingi osa inimesi pidu niisama uudistama. Seega on mõistlikum piknikku pidada igaühel omaette.

Üritust korraldanud Visit Saaremaa kutsus siiski inimesi üles oma piknikulaudu nähtavale kohale tooma ja kesklinna toitlustusasutusi laudu selleks päevaks tänavale paigutama ning mitmed ettevõtted on lubanud seda ka teha.

Mereäärse hoovipikniku korraldaja andmeil plaanivad nad anda võimaluse kohapeal ka maakonna taidlejatele, kel soov esinema tulla. Samas saab tegemist olema kerge, mitte domineeriva muusikaga, kuna pikniku sisuks on siiski koosolemine ja mõnus vestlus. Üritusel ei pakuta alkoholi ega toimu ka alkoholi jaemüüki ning punkt kell 23 on mereäärne hoovipiknik maksimaalselt 500 inimesele läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles