Tallinki laevaperede saarlased pole veel koondamisteadet saanud

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Ahvenamaale väljuv laev Tallink Baltic Queen
Ahvenamaale väljuv laev Tallink Baltic Queen Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kolmapäeval andis Tallink töötukassale teada esimese 400 inimese koondamisest. Koondamisteate said Postimehe teatel laevafirma kõiki hotelle haldava TLG Hotell OÜ 225 töötajat, Tallink Duty Free 171 töötajast sai koondamisteate 75 inimest ning Tallink Grupis, kus on palgal 461 töötajat, sada inimest.

“Praeguse seisuga ei ole me teavitanud töötukassat kavatsusest koondada laevapereliikmeid, kelle seas on palju saarlasi,” ütles Saarte Häälele Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link. Tema sõnul toimuvad praegu eelkonsultatsioonid partneritega, et leida alternatiivseid lahendusi koondamistele ning leevendada töötajatele koondamisega seotud tagajärgi. “Täpsem koondatavate arv selgub umbes kahe nädala pärast olenevalt laevaliiklusega seotud situatsioonist ja meie võimalustest tööd pakkuda,” selgitas Link.

Töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik ütles, et ettevõte annab neile teada ametikohad, mitte inimesed, keda on plaanitud koondada. “Seega ei saa praegu kindlasti öelda, kes on need inimesed, kes võivad (kui koondamine tuleb) konkreetselt koondatavad olla,” sõnas Reimaa-Lepik.

“Soovitame tulla meiega nõu pidama juba enne koondamist.”

- Ave Reimaa-Lepik  

Praegu on koondamise tähtajaks plaanitud detsember. “Seega on kindlasti kõigil Tallinki ettevõtetes töötavatel inimestel ka veidi aega mõelda, kuidas nad plaanivad käituda – kindlasti soovitame tulla meiega nõu pidama, uurima töötamise ja ümberõppevõimalusi juba enne koondamist,” ütles Reimaa-Lepik.  Meedia kaudu on Tallink öelnud, et sel nädalal tuleb töötukassale veel koondamisteateid. “Eile (kolmapäeval – toim) esitatud 400 töökohta olid enamikus hotellist,” lisas töötukassa Saaremaa osakonna juhataja.

Postimees kirjutas eile, et Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu esimehe Jüri Lemberi sõnul peaks Tallinki ümberkorraldusi arutama kolmepoolsel arupidamisel koos valitsuse ja töötukassa esindajatega. Laevaperedes plaanitud koondamised on ametiühingule teada, kuid täpseid arve ei soovinud ta öelda, kuna Tallink on börsil.

Kõige rohkem sõltub [koondatavate arv] sellest, milline on olukord koroonaviirusega ja reisijate liikumine Soome ja Eesti vahet, märkis Lember. “Kui piletitulu pole, siis sõltub koondatute arv ka sellest, kuidas me koos riigiga suudame mingeid lahendusi leida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles