Aia tänava ehitushange läks kaks korda lõhki

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Aia tänava ja Kihelkonna mnt ristmik
Aia tänava ja Kihelkonna mnt ristmik Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Saaremaa vallal oleks Aia tänava kapitaalseks ümberehitamiseks võimalik välja käia 1,6 miljonit, ehitajad pakuvad ehituse hinnaks kaks korda suurema summa. 

“Vallavalitsus kujundab praegu seisukohta, millises mahus projekti elluviimisega edasi liikuda,” ütles vallavanem Mikk Tuisk

Praegu Põduste jõe äärses võsas lõppeva Aia tänava ümberehituse projekt valmis Kuressaare linnavalitsuses ligi kümme aastat tagasi. Põhiliselt on Aia tänava läbimurre mõeldud Sõrve-suunalise liikluse kesklinnast mööda suunamiseks. Ehituse alustamine on seni seisnud raha taga. 

Suvel andis vabariigi valitsus Saaremaa vallale lubaduse rahastada nii jõepoolset ehitust koos silla rajamisega kui ka Kihelkonna maanteega ristuva teelõigu ringristmikuks ümberehitamist. Vald on lisaks arvestanud ka Aia tänava suurtele kortermajadele kokku 200 parkimiskohaga parklate väljaehitamisega. 

Paraku võib projekt ka nüüd jääda täismahus ellu viimata. Esmaspäeval lõppes riigihange “Kuressaare Aia tänava rekonstrueerimine ja läbimurde ehitamine”, kuhu esitas pakkumuse viis ehitusfirmat või ühispakkujat vahemikus 3,27–3,47 miljonit eurot.

Pakkumuse esitasid OÜ RTS Infraehitus, AS YIT, AS Merko Ehitus Eesti ning ühispakkujad AS TREV-2 Grupp / OÜ Klotoid ja AS TREF Nord / OÜ Valicecar. 

Odavaima pakkumise tegi Merko Ehitus (3,27 mln), kuid isegi see ületab eeldatavat maksumust, mis on 1 662 000 eurot koos käibemaksuga, kaks korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles