INTERVJUU Tauri Sumberg: kriis on toonud vajaduse maksta ausalt

HEA PALK TOOB HEA TÖÖTAJA: Kirsika Rahu töötab GOSPA restoranis teenindajana.
HEA PALK TOOB HEA TÖÖTAJA: Kirsika Rahu töötab GOSPA restoranis teenindajana. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Hotelliärimeest, GOSPA hotelli omanikku Tauri Sumbergi panevad imestama inimesed, kes arvustavad, et üks või teine asi on Saaremaal kallis. “Ometi see inimene ei lähe Kuressaares Selverisse ega ütle kassas: “Kuulge, kuidas te julgete mu käest piima eest sama hinda küsida, mis Tallinnas, lollid olete vä?!”,” tähendab Sumberg. GOSPA käive on vaatamata kõigele tänavu, teise koroonalaine eel isegi 3 protsenti kasvanud.

Kuidas tundub, kas koroona muudab jäädavalt inimeste harjumusi puhkuse osas? Kas ka edaspidi eelistatakse suurlinnadele väiksemaid kohti?

Inimkonna ajaloos on olnud igasugu koledaid asju, mis on kestnud pikemat ja lühemat aega, see lihtsalt on nii. Olgu need sõjad, haigused või katastroofid. Samas on inimene väga õppimis- ja kohanemisvõimeline loom. Sõna “jäädavalt” on liiga absoluutne, kindlasti mingid asjad muutuvad, aga põhiolemuselt otsitakse midagi uut kogu aeg, see nii suures osas ei muutu. Inimeste soov kogeda uusi asju ja häid elamusi ei muutu. 

Tagasi üles