Saaremaa kolme päeva jooksul startis 800 osavõtjat

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
47. Saaremaa kolme päev jooksu start
47. Saaremaa kolme päev jooksu start Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eile alanud Saaremaa kolme päeva jooksul osalejaid ootab ilmaennustuse kohaselt jahe ja märg ilm. 

Viimastel aastatel päikesepaistelist ilma nautinud jooksuüritus võib sel aastal saada nii vihma kui ka nulli lähedal liikuvaid temperatuure. 47. korda toimuva jooksu peakorraldaja Tõnu Vaher märkis, et külm ilm ei tee midagi, kuid märg on ebameeldiv. 

Eesti jooksuhooaja lõppakordiks peetaval Saaremaa kolme päeva jooksul läbitakse reedest pühapäevani maratonidistants. Tõnu Vaher ütles Kadi raadio "Keskpäeva" saates, et osalejate arv on üle ootuste hea. Koos lastejooksudega tuleb starti 800 jooksusõbra ringis. Vaheri sõnul oleksid korraldajad pidanud juba 500 inimese osalemist heaks tulemuseks. 

Tõnu Vaher lisas, et noori on jooksmas sama palju kui tavaliselt. Kohal on ka juba aastaid osalenud lätlased, kes olid nõus Saaremaalt naastes kodus 10 päevaks karantiini jääma. 

Viimasel hetkel registreeris ennast jooksule Ibrahim Mukunga, kes on ilmselgelt ka jooksu favoriit. Eestlastest on kohal eelmiste aastate parimad. 

Sel aastal on stardi hajutamiseks loodud võimalus, et jooksja aeg pannakse käima alles stardikaare alt läbi jooksmisel, mitte stardipaugust. Siis ei ürita kõik võimalikult head aega püüdes kiiresti jooksma saada. 

Pealtvaatajate rohkuse üle pole Tõnu Vaheri sõnul muretseda vaja, sest rajal on kaasa elamas peamiselt pereliikmed, keda pole palju.

Kolme päeva jooksul joosti eile linnas 10 km, täna joostakse Sõrves 16,2 ja homme Kuressaares 16 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles