Vald otsib Läti liini jaoks laeva sajale reisijale (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Läti lipp.
Läti lipp. Foto: freepik.com

Saaremaa valla riigihankega otsitav laev, mis hakkab sõitma Mõntu–Ventspilsi liini, peab läbima kahe riigi vahelise meretee vähemalt 270 minutiga. 

Saaremaa vallavalitsus kuulutab lähiajal taas kord välja hanke Mõntu–Ventspilsi laevaliinile, kus on üsna täpselt määratletud laevale esitatavad nõudmised. Laev peab mahutama vähemalt 25 sõiduautot ja ühe reisibussi. Reisijate salongis peab olema vähemalt sada kohta ning võimalus korraldada sõitjate toitlustamist. 

Vallavalitsuse arendus- ja kommunikatsiooniosakonna juht Karin Närep ütles, et hanke eeldatavat maksumust määratud ei ole. 

Hanke tulemusena peaks vedaja teenindama liinil ajavahemikus 1.06.2021 kuni 31.08.2023. Poolte kokkuleppel on võimalik lepingut pikendada kuni kaks aastat.

Liinivedu peaks toimuma lepinguperioodil iga-aastaselt eelduslikult vähemalt 1. juunist 31. augustini ehk kolm kuud ning vähemalt kaks edasi-tagasi reisi nädalas. 

Samale liinile korraldati hange ka eelmisel sügisel. Sellel osales vaid Kihnu Veeteed, kes lõpuks leidis, et neil ei ole selle liini teenindamiseks vajalikku laeva, ja loobus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles