JUHTKIRI ⟩ Kodu kui kontor ja klassiruum

Saarte Hääl
Copy
Mobiililevi. Internet
Mobiililevi. Internet Foto: www.freepik.com

Paratamatult mõtlevad saarlased, kui koroona mandril möllab: mis saab siis, kui see pomm ka siin jälle plahvatama peaks. Kas seekord oleme targemad ja paremini valmis?

Kevadel tuli koolidel jääda distantsõppele lausa üleöö. Lisaks õpilastele-õpetajatele pidid kaugtööd tegema paljud teisteski valdkondades tegutsejad. Ja sugugi kõik neist polnud rahul mobiililevi ja oma koduse interneti kiirusega.

Mobiili- ja internetioperaatorid kinnitavad, et on tänavu usinalt oma võrke arendanud – kõik ikka selleks, et levi oleks parem ja kliendid rahul. Kõikjal selles osas täiust saavutada on paraku raske kui mitte võimatu.

Interneti kohta öeldakse tänapäeval, et see on inimõigus. Mille tähtsusest saame ehk kõige paremini aru siis, kui oleme isolatsiooni sunnitud.

Ka Saaremaal jagub juba neid, kes igaks juhuks kodus istuma peavad – näiteks teeb seda viiruse leviku ennetamiseks kogu Saaremaa ühisgümnaasiumi 8. klass. Mis sellest, et nakatunud oli vaid ühe õpilase pereliige. Sest parem karta kui kahetseda. Seda peaksid meeles pidama nii õpilased, õpetajad kui ka kõik teised. Isegi kergete haigustunnustega on mõistlik koju jääda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles