Muhulane Merle Lilje meelitas saarlasi kaasa laulma

Aare Laine
Copy
LAINE ja MERLE LAINEST: Merle Lilje oma fänni Laine Ennemuistiga pärast Orissaares antud kontserti.
LAINE ja MERLE LAINEST: Merle Lilje oma fänni Laine Ennemuistiga pärast Orissaares antud kontserti. Foto: Aare Laine

Ansambli Laine kauaaegset lauljat Merle Liljed tervitasid Pöide ja Orissaare piirkonna eakad reedel sooja aplausiga. 

Ida-Saaremaa eakate tänavune traditsiooniline iga-aastane kokkutulek oli mullustest mõnevõrra erinev. 

Eelmisel reedel memmed ja taadid pika laua taha head-paremat maitsma ei istunud, sest kurja viiruse kartuses jäid seekord lauad katmata. Küll aga võtsid nad kohad sisse Orissaare kultuurimaja saalis, et nautida nüüdse muhulase Merle Lilje meeleolukat kontserti. 

Enne laulja lavale astumist räägiti tõsistel teemadel. Orissaarlased tahaksid, et päevinäinud kultuurimaja läbiks põhjaliku uuenduskuuri, samuti oodatakse Ida-Saaremaa sotsiaalmaja rajamist või kunagise internaatkoolihoone seks otstarbeks rekonstrueerimist. Väga vajalik oleks ka aleviku sajuvete kanalisatsiooni uuendamine. Eakatega kohtuma tulnud Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk lubas probleemidele lahenduse leida.

Merle Lilje rääkis vaimustusega oma perele maakodu rajamisest Muhus, pajatas lustakaid lugusid kontserdireisidest ja lauljatest, kellega ta aastakümnete jooksul koos esinenud, ning kutsus publikut kaasa laulma. 

"Oi-oi-oi! See oli väga meeldiv kontsert," hindas kuuldut-nähtut Merle Lilje lauludega plaadi soetanud Laine Ennemuist

"Loodame, et järgmisel aastal saame eakatele taas lauad katta. Aasta pärast võõrustab piirkonna pensionäre Tornimäe rahvamaja," andis Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste lõpetuseks teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles