Saaremaa gümnaasium hakkab õpetajaid otsima

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tulevane Saaremaa riigigümnaasium.
Tulevane Saaremaa riigigümnaasium. Foto: Karisma Arhitektid

Esimene voor Saaremaa gümnaasiumisse õpetajate leidmiseks algab 1. detsembril ning õpilaste vastuvõtt algab 1. märtsil. 

1. detsembrist 4. jaanuarini on võimalik kandideerida Saaremaa gümnaasiumisse riiklikus õppekavas kohustuslike ainete õpetajateks ja õppenõustajateks. Valik- ja moodulainete õpetajate värbamine algab kevadel.

Saaremaa gümnaasiumi seisukoht on, et kui valituks osutunud ja uues koolis tööd alustav õpetaja on hetkel Kuressaare gümnaasiumi või Saaremaa ühisgümnaasiumi 10. ja 11. klasside õpetaja või klassijuhataja, siis soovitatakse õpetajal jätkata eelnevalt tuttavate klassidega. Saaremaa gümnaasiumi direktori Ivo Visaku sõnul on see nii õpetajale kui ka õpilasele kasulik lahendus. Õpetajad alustavad tööd 1. augustil. 

10. klassi astuvate õpilaste vastuvõtt kestab 1. märtsist kuni 1. aprillini. Õpilastel tuleb koolile  esitada tunnistuse väljavõte ja motivatsioonikiri. Gümnaasiumisse sissesaamise eelduseks on positiivsed õpitulemused.

Vestlused õpilastega algavad 24. maist. Vestlusel analüüsib õpilane oma tugevusi ja nõrkusi motivatsioonikirja abil. Ta peab olema valmis vastama silmaringi puudutavatele küsimustele ja suutma ühele küsimusele vastata ka inglise keeles. Õpilasele tutvustatakse kooli õppekorraldust. Täiendavate dokumentide esitamise tähtaeg on 25. juuni.   

Praegu juba gümnaasiumis õppivate ja kooli vahetavate õpilastega toimuvad kevadel vestlused, kuid puudulike õpitulemuste korral saab uues gümnaasiumis õppetööd jätkata ainult eritingimustel. Senistest koolidest ületulevate klasside koosseisu ei muudeta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles