Padelihuvilised tahavad oma väljakut

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Padelipall.
Padelipall. Foto: Sander Ilvest

Eestis üsna vähetuntud reketimängu harrastajate loodud osaühing Kuressaare Padeliväljakud soovib väljaku rajada valla maale, Kuressaare staadioni lähistele.

Vald korraldab seetõttu kinnistule hoonestusõiguse konkursi. Hoonestusõigusega koormatava ala pindala on ca 828 m², hoonestusõiguse tähtaeg 25 aastat, aastatasu algsuurus 2,5 eurot 1 m² eest ning hiljemalt 1. juuniks 2022 peab sinna olema ehitatud spordiväljak. 

Osaühingu juhatuse liige Maanus Truumeel ütles, et ühing läheb kindlasti enampakkumisele ning neil on plaan ehitada Kivi tn 8 ja Kivi tn 8a kinnistule kaks väljakut. Ühe tenniseväljaku sarnase mänguplatsi suurus on 10x 20 meetrit. 

Truumeel, kes ise padelit mängib, ütles, et huvilisi jaguks. Näiteks mängivad padelit ka paljud tema tuttavad. Väljakute olemasolu aitaks kaasa ka ala tutvustamisele. Truumeele sõnul on padeliväljakute rajamine Eestis tõusuteel. 

Kaks väljakut on ehitatud Pärnu randa, kümmekond päeva tagasi valmis väljak Paides. Tallinnas on olemas siseväljakuid ning neid tekib aina juurde. 

Hoonestusõiguse enampakkumise korraldamise otsustab vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles