MUHU UUDISSED Koroona taudi kisub jälle apuks kätte

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit. Vägisi kisub nie asjad kätte apuks jälle. Neh, ma mõtle seda, et sie va koroona oo Talina linnas juba nii laiali, et sõnna ep taha küll pooleskid änam oma jalga tõsta mitte. Tia kas piaks nüid selle väena jälle natusse koomamale vädama, et seda ülemoa vahet vilkumist pire vähämaks suaks?

Neh, puru lukki küll ep taha suari panna mitte, aga kui katsuks nüid kaks-kolm nädalt sedaviisi läbi aada, et kis just ilmtingimata ep pia kodides siia tulema või ülemuale minema, siis lükkab omad reisud edasi. Neh, et tarblised köimad köidud suaks ja ep piaks akkama jälle masu kaheks kuuks peresid ää lahutama, et kis oo sii, nie oo sii, ja kis oo mõjal, nie oo mõjal. Juu ikka pire mõistust igaühel kõrude vahel oo ja aru suab, et nie tõbe numbrid oo jälle nii ännatumalt suureks läin. 

Neh, ja pissikses ja umbses ruumis põle tarbline paess liiga suure karikonnaga sihes olla mitte. Ja kui kuskile minek oo, siis ikka omad palged oo mõistlik maskiga kindi katta. Saap tia ju, millal kiegid kuskil läkastama kukub ja mise pärast. Kas aas pähist kurku või oo miskitsuguse tõbe külge suan. Olga selle nimi siis mõuke tahes. Ma pia siikohtas küll kiitma iseäranis nooremaid inimesi. Naad oskavad poodis paramini vahemuad oida. Teesekorra mudud selletaudi kippuvad mõned vanamad jälle oma kärudega järjekordas vahele trügima. Neh, vuatavad, et noorik seesab ielmisest kahe mietri jägu kaugemal, et sõnna vahele mahub küll. Juu taa siis põlegid sabas mitte. 

Ja kangest muodis oo nüid neid kodukontureid pidada. Meite vallamaja oo kua tiadupärasti irmus pissike maja. Muist rahvast oogid oma laudadega õue pial kuuri all tükkis. Neh, et kõik põleks ninapidi kuos, siis nüid köib rahvas majas kordamüöda. Muist pidavad omasid kontureid kodu. Et kõik põleks ühekorraga sial mitte. Nõnna et kulla munuke, kui sool oo kellegid juure asja, siis elista taale ikka ette, et mis päeva ja mis aegus oo paras tulla. Iseenesest elistamine ep võta kunagid kellelgid tükki küljest ää. Sedaviisi oleks viisakas igad aegu küisida. Omale oo ju kua kole tüiti, kui sa tuled ja tahad ühe inimese juure jutule piaseda, aga sial juba kaks tükki oo enne sind ja pissike maja ja ruumi kolmandama jäuks ete põlegid. Sedaviisi sa viidad ju tüki omagid kallist aega sõukse passimisega lihtsalt ää. 

Olge siis ikka terved ja munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles