Gümnasistid astusid esimesi samme väitlusmaastikul

Copy
SÜG-i ja KG väitlejad koos juhendajatega.
SÜG-i ja KG väitlejad koos juhendajatega. Foto: Erakogu

Tänavu juba neljandat korda toimunud koolitusprogrammis osales sel aastal pea 200 noort väitlejat 13 Eesti koolist, sealhulgas Kuressaare gümnaasiumi ja Saaremaa ühisgümnaasiumi kümnendate klasside õpilased. Saare noori treenisid Eesti väitlusseltsi oma ala parimad.

Kui esimesel kokkusaamisel õpetati väitluse põhitõdesid ja argumendikoostamise kunsti, siis teisel nädalavahetusel kohtuti esimesel päeval otsustajatega ja arutati hariduselu muutuste, hindamise ja õpilaste vaimse tervise üle. 

Noored väitlejad olid ette valmistanud oma ettepanekud ja küsimused koolielu parendamiseks ning koos arutleti hariduse arengu teemadel. 

Pühapäeval, 15. novembril peeti maha üleriigiline START-turniir, mis seekord toimus Zoomi keskkonnas, saarlased olid küll klassiruumides oma tiimiga koos, aga seekord ei võisteldud omavahel nagu tavaliselt, vaid vastasvõistkonnaga mistahes Eesti koolist ning kohtunikuga kohtuti videokeskkonnas. 

Saarlasi osales turniiril seitse võistkonda, neli SÜG-ist ja kolm KG-st. Meie kõige tublim tiim oli Saare Pärlid SÜG-ist, koosseisus Karmen Ehanurm, Merit Matt, Marie Eike Rebane. Saarlaste hulgas teiseks jäi võistkond Tõusvad Tähed KG-st, koosseisus Käti Saar, Aristel Toomjärv, Thomas Hendrik Liiv.

Spiikrite arvestuses olid meie kolm parimat Merit Matt (SÜG), Karmen Ehanurm (SÜG) ja Emeli Pikner (KG).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles