Saarlaste kohvipakendid saavad uue elu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kohvipakkidest õmmeldud pinal.
Kohvipakkidest õmmeldud pinal. Foto: Head Asjad Astangult

Astangu kutserehabilitatsiooni keskus on tänulik saarlastele, kelle saadetud kohvipakenditest valmivad praktilised esemed kuumaalustest pinaliteni. 

Astangu keskuse saarlasest juhataja Kert Valdaru sõnul on tal hea meel, et keskuse tegemistele elatakse kaasa ka Saaremaal.

“Tänan isiklikult ja südamest Pärsama lasteaeda ja Pärsama hooldekodus töötavat Rita Ansperi, kes meie kaitstud töö kollektiivile kohvipakendeid kogusid,” ütles Valdaru. “Nii nagu väärtustame Astangu keskuses sõbralikkust, väärtustame ka keskkonnasõbralikkust.”

Idee, et kohvipakendid võiks konteinerisse viskamise asemel hoopis Astangu keskusele saata, pakkus Pärsama lasteaias välja õpetaja abi Tiiu Leps. Sellest, et keskus pakendeid kasutab, kuulis ta oma tütre kaudu. “Kahju, kui pakendid niisama ära visatakse – parem anda need kellelegi, kes neist midagi kasulikku teevad,” leidis Leps.

Lasteaia töötajate ja emade-isade toodud pakendeid kogunes üle saja. “Enamik pakendeid tuli meiega samas majas tegutseva hooldekodu töötaja Rita Ansperi käest,” rääkis Leps. “Tema oli neid kogunud juba ammu – et äkki läheb näiteks koolis vaja.”

Ühe saadetisega Pärsama rahvas aga ei piirdu. “Korjame aga edasi,” kinnitas Tiiu Leps.   Kui sel sügisel valmisid Astangu keskuses kohvipakenditest kosmeetikakotid, siis saarlaste saadetist saab kasutada näiteks raamatukaante, järjehoidjate, pinalite ja kuumaaluste meisterdamiseks. Astangul valminud tooteid saab osta FB lehelt Head Asjad Astangult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles